Triunghiuri cu ciuperci

Postat de xana in Aperitive / Garnituri
29 Dec 2013 | 3637 vizualizari
Triunghiuri cu ciuperci

Pentru aluatul de foietaj am folosit reteta Ruxandrei http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html Este foarte bun, niciodata nu o sa mai cumpar gata facut.

Ingrediente

  • 1/2 din cantitatea de aluat prezentata de Rux
  • 200 gr ciuperci(proaspete sau din conserva)
  • 1 ceapa medie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura faina
  • oregano
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Cat timp aluatul sta la rece(el l-am tinut doar 30 de minute) pregatim umplutura astfel: ceapa si usturoiul taiate marunt se calesc usor in putin ulei de masline impreuna cu foaia de dafin. Se scoate foaia de dafin si se toaca ceapa cu ciupercile, faina, oregano, sare si piper.

Din aluat intindem o foaie, mai subtirica, apoi o taiem in patrate cu latura de cca 5 cm apoi le umplem cu cate o lingura din umplutura si le impachetam in forma de triunghi. Inainte de a le impacheta ungem usor cu apa marginile, apoi cu ajutorul unei furculite le lipim bine.

Se ung cu putin ou batut si se dau la cuptor pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Retete similare

Mini tarte cu urzicute

Postat de epurasha2bb

Mini tarte cu urzicute

Se pune la fiert cam 800 ml apa cu o lingurita de sare si cand clocoteste opraim urzicutele si le lasam acoperite cateva minute.Apoi le scurgem de apa.Intr-o craticioara topim 40 g unt si adaugam...

Citeste continuarea

Ardei umpluti si cartofi cu cascaval

Postat de epurasha2bb

Ardei umpluti si cartofi cu cascaval

Calim ceapa tocata in 2 linguri de ulei si aduagam carnea tocata,apoi amestecam bine.Apoi adaugam pasta de rosii si condimentele Kotanyi.Cand e gata carnea se stinge focul si se lasa sa se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 29.12.2013, 15:15
la 29.12.2013, 15:23
la 29.12.2013, 15:23
foarte bune
la 29.12.2013, 15:27
am incercat si eu aluatul foietaj facut in casa. E mult mai gustos decat cel din comert! Bravo, vin in vizita sa servesc un trigon.
la 29.12.2013, 15:51

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking