Pateuri cu ciuperci, cașcaval și ceapă caramelizată

Postat de Pur_si_simplu_papa_bun in Aperitive / Garnituri
12 Iun 2011 | 5785 vizualizari
Pateuri cu ciuperci, cașcaval și ceapă caramelizată

Statul departe de cuptor nu a durat mult, doar câteva zile și m-am apucat de copt. Pateurile acestea sunt simplu de făcut, cu ce umpluturi doriți și sunt o variantă delicioasă de aperitive.

Ingrediente

  • o pungă de ciuperci congelate
  •  cașcaval
  • un pachet de aluat de foietaj
  • 2 cepe rosii
  •  ardei
  • vin alb si rosu
  • un ou
  • pătrunjel si cimbru verde

Mod de preparare


Am tocat legumele și le-am călit în ulei de măsline. Am turnat puțin vin alb pentru aromă și le-am lăsat să fiarbă la foc mic până s-a evaporat tot lichidul, apoi le-am sărat și piperat.
După ce s-a decongelat, dintr-o parte a aluatului am tăiat pătrate de aproximativ 10 cm și din celalaltă, fâșii de 1 cm cu care am făcut marginile pateului. O parte le-am umplut cu ciuperci, iar cele pentru cașcaval le-am lăsat goale. Le ungem marginile cu ou bătut și le coacem 25-30 minute la 180 grade.

Peste pateurile goale am pus câteva felii de cașcaval și le-am lăsat în cuptorul stins, dar încă cald, să se topească.
O ceapă roșie am tăiat-o rondele și am prăjit-o în ulei la foc mic timp de 3-4 minute până devine sticloasă, amestecând des să nu se ardă. Am turnat peste ea puțintel vin roșu, am presărat zahăr și le-am mai lăsat pe foc încă 5 minute amestecând continuu până se caramelizează.
Pateurile cu ciuperci le-am ornat cu cimbru proaspăt și cele cu cașcaval cu ceapă caramelizată. O minunăție!

 Să aveți poftă bună!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu ciuperci, cașcaval și ceapă caramelizată" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

8 retete de Aperitive pentru masa de Craciun sau Revelion

Postat de Oana

8 retete de Aperitive pentru masa de Craciun sau Revelion

1. Midinette cu pui si salata de cruditati   2. Felii de bagheta cu ciuperci sote picante   3. Mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry   4. Tartine cu...

Citeste continuarea

Varza de bruxelles cu mazare

Postat de gurita_ta2005

Varza de bruxelles cu mazare

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline impreuna cu speak-ul fasii. Varza de bruxelles se curata de frunzele de deasupra,se spala bine si se taie in jumatate si se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2011, 08:59
super delicios
la 12.06.2011, 09:02
Cat de bine arata
la 12.06.2011, 09:27
delicioase!
la 12.06.2011, 10:22
delicioase
la 12.06.2011, 11:14

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking