Ingrediente
- aluat foietaj (1 pachet),
- 6 cuburi de crema de branza cu smantana Delaco,
- 2 cepe rosii,
- cateva rosii cherry,
- 2 linguri ulei de masline,
- 1 lingurita de zahar,
- sare,
- fulgi de chili, daca doriti - eu nu am mai pus.
Mod de preparare
Taiem ceapa rondele (de fapt, eu am taiat-o julienne) si o calim in uleiul de masline, putin, pana incepe sa se inmoaie.
Saram, dupa gust si presaram o lingurita de zahar.
Decupam aluatul, in forme dreptunghiulare, si asezam in mijlocul fiecarui dreptunghi cate o lingura de ceapa.
Coacem, in cuptorul preincalzit, intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu nu am folosit, nu a fost nevoie), pana incepe sa se rumeneasca usor aluatul pe margini. Scoatem tava din cuptor si punem pe fiecare pateu bucatele de branza si rondele (in cazul meu, feliute) de rosii (lucrati cat de repede se poate!).
Daca doriti, presarati fulgii de chili, eu am pus putin busuioc. Coacem pana se rumeneste frumos foietajul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu crema de branza si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|