Patrate cu portocale

Postat de adriana65 in Prajituri
7 Dec 2009 | 5570 vizualizari
Patrate cu portocale

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 200 g faina
  • - 380 g zahar
  • - 225 g unt moale
  • - 4 oua
  • - un praf de sare
  • - 10 ml extract de portocale
  • - coaja rasa de la o portocala mare
  • Ingrediente pentru crema de portocale:
  • - 225 g crema Mascaprone
  • - 50 g unt moale
  • - 300 g zahar pudra
  • - 10 ml suc de portocale
  • - coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare

Se pun ingredientele uscate: faina, zaharul si sarea in robotul de bucatarie si se amesteca bine. Se adauga untul taiat cubulete, iar dupa ce acesta s-a integrat bine in faina, se adauga ouale intregi, continuand amestecarea la viteza foarte mare,  rezultand o spuma omogena , moment in care se adauga extractul si coaja de portocala, se continua amestecarea; compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace intre 30 si 40 minute.

Crema se prepara astfel: se amesteca crema de branza cu untul (aveti grija ca cele doua ingrediente sa aiba aceeasi temperatura) ; se adauga treptat zaharul pudra, sucul si coaja de portocala. Se da la rece. Se intinde crema peste blatul rece. Se taie blatul in patrate. Mie mi-au iesit 15 patratele. Peste fiecare se pune cate o jumatate de felie de portocala. Se dau la rece pentru cateva ore. Credeti ca am rezistat sa le pun la rece; m-am servit cu o portie imediat ce le-am terminat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Patrate cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placintele dulci cu branza de vaci

Postat de anomisana

Placintele dulci cu branza de vaci

Dezgheti foile la temperatura camerei. Pana se dezgheata foile poti prepara compozitia de branza. Bati ouale bine, adaugi zaharul, esenta de portocale, branza, si stafidele. se pune cate o lingura...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2009, 22:07
arata ff bine,..
la 07.12.2009, 22:08
cred ca este foarte racoritoare si buunaa!
la 07.12.2009, 22:10
Foarte bine arata!
la 07.12.2009, 22:29
Michelle multumesc . Iti doresc o saptamana buna!
la 07.12.2009, 22:31
Liana prajitura este foarte dulce. Probabil daca foloseam lamaie sau lime era mai racoritoare, dar portocalele fiind foarte dulci poate nu trebuia sa pun atata zahar, dar asa scrie la reteta asa o prepar.

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking