Ingrediente
- Ingrediente pentru blat:
- - 200 g faina
- - 380 g zahar
- - 225 g unt moale
- - 4 oua
- - un praf de sare
- - 10 ml extract de portocale
- - coaja rasa de la o portocala mare
- Ingrediente pentru crema de portocale:
- - 225 g crema Mascaprone
- - 50 g unt moale
- - 300 g zahar pudra
- - 10 ml suc de portocale
- - coaja rasa de la o portocala
Mod de preparare
Se pun ingredientele uscate: faina, zaharul si sarea in robotul de bucatarie si se amesteca bine. Se adauga untul taiat cubulete, iar dupa ce acesta s-a integrat bine in faina, se adauga ouale intregi, continuand amestecarea la viteza foarte mare, rezultand o spuma omogena , moment in care se adauga extractul si coaja de portocala, se continua amestecarea; compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace intre 30 si 40 minute.
Crema se prepara astfel: se amesteca crema de branza cu untul (aveti grija ca cele doua ingrediente sa aiba aceeasi temperatura) ; se adauga treptat zaharul pudra, sucul si coaja de portocala. Se da la rece. Se intinde crema peste blatul rece. Se taie blatul in patrate. Mie mi-au iesit 15 patratele. Peste fiecare se pune cate o jumatate de felie de portocala. Se dau la rece pentru cateva ore. Credeti ca am rezistat sa le pun la rece; m-am servit cu o portie imediat ce le-am terminat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Patrate cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|