Ingrediente
- 200 gr foietaj congelat
- 2 linguri zahar brun
- 1-2 lingurite scortisoara
- putina faina pentru intins
Mod de preparare
Lasati foietajul sa se decongeleze complet. Eu am folosit doar jumatate dintr-o foaie de 400 de gr.
Foaia mea (200 gr) am taiat-o in doua mai intai si apoi fiecare bucata in parte am intins-o foarte subtire, folosind un sucitor si tapetand cu faina atat pe masa de lucru cat si deasupra aluatului.
Peste foaia intinsa am presarat zahar brun si cu sucitorul am apasat putin peste zahar ca sa intre zaharul in aluat. Apoi am presarat scortisoara si am decupat din aluat multe patratele.
Patratelele le-am pus intr-o tava in care am asezat mai intai o foaie de copt si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 10-12 minute, pana s-au rumenit deasupra.
Si cam asta a fost tot.
Apoi cand s-au racit putin, mi-am facut o cafea aromata si am savurat-o impreuna cu patretelele mele delicioase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele dulci cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|