Pavlova cu zmeura

Postat de Criss in Prajituri
18 Aug 2011 | 5611 vizualizari
Pavlova cu zmeura

Pavlova este desertul meu preferat, de aceea il fac in fel si chip, cu diferite fructe, cu una sau doua foi de bezea. De aceasta data am facut o singura foaie mare cat roata carului.:) Si cum aveam zmeura proaspata de la munte, a iesit o nebunie.

Ingrediente

  • Pentru foaie:
  • -7 albusuri
  • -350 g zahar pudra
  • -1 lingurita otet
  • -2 lingurite amidon   
  • Pentru umplut:
  • -350 ml frisca
  • -500 g zmeura  

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare, se adauga treptat zaharul si se bate pana spuma devine tare si lucioasa. Se adauga otetul si amidonul si se bate pana se incorporeaza si acestea. Pe o foaie de copt desenam un cerc pe care punem bezeaua. Cam 1/3 parte o pastram, o punem intr-un posh si pe margine facem aveline. Punem bezeaua la cuptor si coacem/uscam cu usa cuptorului intredeschisa timp de 80 minute, dupa care stingem focul si lasam bezeaua pana se raceste. Desprindem hartia, avand grija sa nu spargem foaia de bezea, care e foarte casanta. 

Batem frisca, punem jumatate de frisca peste blatul de bezea, punem un strat de zmeura, din nou frisca si cu restul de zmeura ornam. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Rulada Pavlova, un desert delicios cu fructe

Postat de mirela0911

Rulada Pavlova, un desert delicios cu fructe

Cum se prepara Rulada Pavlova, un desert delicios cu fructe Albusurile la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca se adauga zaharul treptat. Se mixeaza...

Citeste continuarea

Pavlova cu nutella si frisca

Postat de Constelatialeu

Pavlova cu nutella si frisca

Am mixat bine albusurile cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat s amixez pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat amidonul si am continuat s...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2011, 12:26
Criss, arata FOARTE bine pavlova ta
la 19.08.2011, 13:34
ce bine arata
la 19.08.2011, 13:53
Multumesc Monika, Sufletista.
la 19.08.2011, 14:41
minunata....chiar am cateva albusuri congelate
la 19.08.2011, 14:59
ce bunatateeeee

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking