Ingrediente
- Blatul de bezea :
- 6 albusuri
- 300 gr zahar tos
- un praf de sare
- 1 lingurita lamaie
Crema :
- 125 gr mascarpone
- 250 ml frisca lichida
- 3 linguri dulceata de zmeura
- 2 linguri zahar pudra
Sirop de zmeura:
- 200 gr zmeura
- 2-3 linguri zahar tos
Decor :
- 100 gr zmeurica si frunze de menta pentru ornat
Mod de preparare
Blatul de bezea : Albusurile se bat cu mixerul cu un praf de sare. Se adauga treptat cate o lingura de zahar, asteptand pana ce cristalele sunt perfect topite. Procedam astfel pana am adaugat tot zaharul. La sfarsit punem zeama de lamaie amestecand pana la inglobare. Tapetam cu hartie de copt pe care am uns-o cu unt o forma de 26 cm si turnam cu grija bezeaua. Punem la cuptor, la 120 grade, timp de trei, patru ore. In mod normal, la cuptoarele electrice se coace uniform si bezeaua ramane alba. Pentru cine are aragaz cu gaz, e mai greu , cel putin la mine, flacara nu arde constant.
Crema : Mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si se adauga dulceata omogenizandu-se bine Se bate frisca si se toarna peste crema de mai sus.
Pentru sirop se pun la fiert cele 200 gr de zmeura impreuna cu zaharul. Cand s-au inmuiat, se dau prin sita si se mai lasa la ingrosat cateva minute. Se poate proba cu o lingurita daca siropul s-a legat. Din punctul meu de vedere nu-i nicio problema daca ramane mai lichid.
Asamblare : Peste blatul de bezea se spriteaza crema si se aseaza zmeura si frunzele de menta.Se toarna apoi deasupra siropul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (57)
|