Peltea de fructe

Postat de simona72 in Sirop / Compot
16 Oct 2013 | 13169 vizualizari
Peltea de fructe

Pelteaua, in general se poate face din orice fel de fructe...rezulta din cojile si cotoarele fructelor pe care le folositi...Aici am folosit coji si cotoare de la 2 kg gutui, 2 kg pere si 7 kg mere.

Ingrediente

  • coji si cotoare de la gutui, mere, pere
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Este foarte usor de facut si se face de fapt din resturile de la dulceata si cojile de la merele pt placinta puse pt iarna. Deci, cojile si cotoarele de la dulceata de gutui, mere si pere, le-am pus intr-o cratita, am adaugat apa cat sa stea cojile in apa si le-am lasat pe foc 2 ore. Am strecurat prin sita si tifon, iar zeama ramasa am estimat-o la 2 litri. Am adaugat 2 kg zahar si am dat oala pe foc. Compozitia este limpede usor colorata, se lasa pe foc inca 2 ore, timp in care se va ingrosa si va mai scadea putin.  La urma se mai adauga zeama de la o lamaie. Asa fierbinte se pune in borcane sterilizate, se pun capace, se acopera cu patura si se lasa sa se raceasca treptat pana a doua zi.

Se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Jeleu (peltea) de mere

Postat de sufletista

Jeleu (peltea) de mere

Merele le spalam si le curatam de coaja si le dam prin razatoare, le calim cu zahar si scortisora sa avem pentru iarna. Cotoarele si cojile nu le aruncam pentru ca le folosim la jeleu, eu am...

Citeste continuarea

Peltea din piersici rosii si gutui

Postat de Constelatialeu

Peltea din piersici rosii si gutui

Intr-un tuci am pus cojile de piersici si gutui, am adaugat apa cat sa treaca de 3 degete peste coji si am lasat sa fiarba la foc mic pana ce cojile au devenit moi. Am strecurat zeama, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2013, 11:47
la 16.10.2013, 11:58
la 16.10.2013, 12:04
Cat de buna poate fi!
la 16.10.2013, 12:12
Super buna si ce culoare frumoasa are
la 16.10.2013, 12:12

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking