Peltea de gutui

Postat de MotanLaOale in Dulceata / Gem
4 Oct 2013 | 15384 vizualizari
Peltea de gutui

Daca am nimerit niste gutui sanatoase, fara "locuitori", era pacat sa arunc cotoarele care au ramas de la dulceata. Asa am facut din ele peltea. Foarte buna!

Ingrediente

  • 1,5 kg gutui (eu am folosit cotoarele ramase)
  • 500g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Gutuile se taie bucati (cotoarele se folosesc asa cum sunt).

Se pun la fiert in apa intr-o oala mai mare (4 litri).

Se lasa la fiert cam 2 ore pana este gutuia bine fiarta si zeama a scazut mult.

Se strecoara zeama rezultata si se masoara  cantitatea.

Intr-o cratita se pune la fiert zeama rezultata cu tot atata zahar.

Mie mi-a rezultat 500ml zeama si am pus 500g zahar.

Se fierbe pana se leaga bine. (rece nu trebuie sa curga)

Cand este legata cat doriti se pune fierbinte in borcane, se pun capacele si se lasa la recit invelite intr-o patura.

Se eticheteaza si se pun in camara.

Este foarte buna, are textura mierii dar cu aroma si gust de gutui!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Bradul de Craciun

Postat de RODIMUR

Desert tort Bradul de Craciun

Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte. Eu am vrut ca tortul să nu fie prea înalt și de aceea am făcut un blat din 4 ouă. Cine dorește ca tortul să fie mai...

Citeste continuarea

Peltea din piersici rosii si gutui

Postat de Constelatialeu

Peltea din piersici rosii si gutui

Intr-un tuci am pus cojile de piersici si gutui, am adaugat apa cat sa treaca de 3 degete peste coji si am lasat sa fiarba la foc mic pana ce cojile au devenit moi. Am strecurat zeama, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2013, 13:26
Fineturi,fineturi Motane
la 04.10.2013, 13:30
Numai bunatati!!!
la 04.10.2013, 13:34
fac si eu
la 04.10.2013, 13:38
Ce bine zice Buni
la 04.10.2013, 13:39
Motanel, ce vrednic esti!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking