Ingrediente
- 1l zeama in care au fiert gutuile,
- 1kg zahar.
Mod de preparare
Se aleg gutui frumoase si sanatoase,galbene,fara pete.Se spala bine puful de pe ele si se taie in patru.Nu se curata de coaja,nu se scoate casuta cu seminte.Se pun intr-o cratita cu apa,socotind 2l apa la 1kg gutui.Se lasa sa fiarba o ora la foc mic ,pana cand gutuile se inmoaie bine.In timpul fiertului nu se amesteca in gutui,sa nu se sfarame.Dupa ce au fiert,se toarna totul intr-o sita fina sau un tifon si se lasa sa se scurga bine,30 min.
Se masoara cantitatea de zeama rezultata si se pune iar la fiert,cu zaharul,respectand proportia de 1kg zahar la 1l zeama.Se lasa sa firba la foc mic pana se topeste zaharul,apoi se mareste focul.Se ia spuma de cate ori este nevoie.Se fierbe pana pelteaua e destul de legata.
Cand e gata,se ia de pe foc si,fierbinte,se pune in borcane care se inchid ermetic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|