Penne cu praz si branza Edamer

Postat de caroline in Paste
17 Oct 2015 | 2672 vizualizari
Penne cu praz si branza Edamer

Delicioase ...

Ingrediente

  • 400 gr paste tip penne lisce
  • 150 gr praz
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri cu unt
  • 3 linguri cu faina
  • 350 ml apa
  • 1 cub knorr legume
  • 150 ml vin alb sec
  • 200 ml lapte
  • 150 gr branza Edamer
  • sare
  • piper
  • 100 gr parmezan (optional)

Mod de preparare

Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si adaugam pastele . Lasam la fiert pentru 9 minute amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca . Cand sunt fierte, le scurgem bine de apa . 

Intre timp , curatam si spalam prazul si il tocam marunt . Curatam usturoiul de coaja . 

Punem untul intr-o tigaie la foc potrivit . Cand untul s-a topit adaugam usturoiul si prazul si lasam la calit . 

Dupa cateva minute adaugam faina si amestecam bine , lasand in continuare la foc potrivit pentru 2-3 minute. 

Amestecati cubul knorr cu 350 ml apa calda .

Punem apa si vinul in tigaia cu praz si amestecam usor . Lasam astfel pentru alte 3-4 minute . 

Adaugam apoi laptele, amestecam si lasam pentru alte 5 minute la foc potrivit . 

Intre timp dati branza Edamer prin razatoare sau daca aveti felii ,taiati in betigase foarte subtiri . 

Inchidem focul la tigaia cu praz si adaugam branza amestecand usor pana ce aceasta se topeste . Potrivim de sare si piper . 

Adaugam pastele in tigaie si amestecam bine .

Servim pastele calde presarate (optional) cu parmezan . 

Pofta buna ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu praz si branza Edamer" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Ravioli cu sunca si sos de cascaval afumat

Postat de mihaelar63

Ravioli cu sunca si sos de cascaval afumat

 Cam mici pungile acestea cu ravioli dar pentru doua portii sunt suficiente . Imi place mult textura acestor paste preparate artizanal . Se pun ravioli la fiert in apa cu...

Citeste continuarea

Ravioli al forno cu tofu, ciuperci, sos de ciuperci si gratinati cu cascaval – Atlas Chromo Marcato- reteta video

Postat de AlexTeacher

Ravioli al forno cu tofu, ciuperci, sos de ciuperci si gratinati cu cascaval – Atlas Chromo Marcato- reteta video

Lasati tofu afumat la scurs, bine de tot; Puneti faina intr-un castron, faceti o gaura in centru si spargeti oul; Adaugati sare si ulei de masline si incorporati faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2015, 10:53
Pastele,preferatele mele. imi place reteta ta!
la 17.10.2015, 10:53
Aletta ... multumesc
la 17.10.2015, 11:02
la 17.10.2015, 11:04
Super bune!
la 17.10.2015, 11:08
Camelya

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking