Penne cu praz si branza Edamer

Postat de caroline in Paste
17 Oct 2015 | 2890 vizualizari
Penne cu praz si branza Edamer

Delicioase ...

Ingrediente

  • 400 gr paste tip penne lisce
  • 150 gr praz
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri cu unt
  • 3 linguri cu faina
  • 350 ml apa
  • 1 cub knorr legume
  • 150 ml vin alb sec
  • 200 ml lapte
  • 150 gr branza Edamer
  • sare
  • piper
  • 100 gr parmezan (optional)

Mod de preparare

Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si adaugam pastele . Lasam la fiert pentru 9 minute amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca . Cand sunt fierte, le scurgem bine de apa . 

Intre timp , curatam si spalam prazul si il tocam marunt . Curatam usturoiul de coaja . 

Punem untul intr-o tigaie la foc potrivit . Cand untul s-a topit adaugam usturoiul si prazul si lasam la calit . 

Dupa cateva minute adaugam faina si amestecam bine , lasand in continuare la foc potrivit pentru 2-3 minute. 

Amestecati cubul knorr cu 350 ml apa calda .

Punem apa si vinul in tigaia cu praz si amestecam usor . Lasam astfel pentru alte 3-4 minute . 

Adaugam apoi laptele, amestecam si lasam pentru alte 5 minute la foc potrivit . 

Intre timp dati branza Edamer prin razatoare sau daca aveti felii ,taiati in betigase foarte subtiri . 

Inchidem focul la tigaia cu praz si adaugam branza amestecand usor pana ce aceasta se topeste . Potrivim de sare si piper . 

Adaugam pastele in tigaie si amestecam bine .

Servim pastele calde presarate (optional) cu parmezan . 

Pofta buna ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu praz si branza Edamer" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tagliolini cu creveti,rosii si sos alb

Postat de gurita_ta2005

Tagliolini cu creveti,rosii si sos alb

Pastele se pun in apa clocotita cu sare la fiert,se lasa timpul scris pe punga. Ceapa se taie solzisori si se pune la calit cu unt si crevetii congelati. Rosiile se taie in patru, iar...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu vinete si ceva fin de la Delaco

Postat de simona72

Tagliatelle cu vinete si ceva fin de la Delaco

Vanata se spala, se sterge cu un prosop, se taie feliute si se prajesc in tigaia gril unsa cu putin ulei de masline.Punem un vas cu apa si sare la fiert, iar cand apa da in clocot adaugam pastele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2015, 10:53
Pastele,preferatele mele. imi place reteta ta!
la 17.10.2015, 10:53
Aletta ... multumesc
la 17.10.2015, 11:02
la 17.10.2015, 11:04
Super bune!
la 17.10.2015, 11:08
Camelya

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking