Ingrediente
- 3 linguri pesto verde
- 250 grame penne (eu am folosit integrale)
- 1 dovlecel
- 250 grame sparnaghel verde proaspat
- ulei de masline pentru gatit
- ulei de masline extra virgin
- Parmezan ras pentru servit
- fulgi de chili (optional)
- frunze proaspete de busuioc
Mod de preparare
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Intre timp, se indeparteaza partea lemnoasa a sparanghelului (2-3 cm de la baza), apoi se taie in bucati nu foarte mici. Dovlecelul se taie cuburi.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-un wok mare si se adauga sparanghelul si dovlecelul. Se calesc la foc mare cateva minute.
Se scurg pastele de apa, pastrand 1/2 cana din apa in care au fiert. Se amesteca cu pesto, se adauga legumele sotate si o parte din parmezanul ras. Se amesteca bine, adaugand apa in care au fiert pastele, daca este nevoie, pentru a obtine o consistenta cremoasa, sare si piper dupa gust.
Se serveste imediat cu parmezanul ramas, busuioc proaspat si fulgi de chili.
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne in sos pesto cu sparanghel si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|