Penne Rigate cu varza murata, calita

Postat de vasimur in Penne
7 Iun 2019 | 3255 vizualizari
Penne Rigate cu varza murata, calita

Pastele făinoase sunt o mâncare ușoară și delicioasă iar combinațiile pot fi infinite în funcție de imaginația fiecăruia. Cum varza mea murată este încă excelentă, m-am gândit la un fel de budincă cu paste și cu varză murată, călită.

Ingrediente

  • 150-200 g Penne Rigate (sau farfalle dacă vreți)
  • 1 varză murată mai mică, tăiată mărunt
  • 1 legătură ceapă verde (sau 1 ceapă uscată medie)
  • 50-75 g cașcaval ras
  • 200-250 ml suc de roșii (sau 1-2 roșii proaspete, pastă de roșii, roșii în bulion...)
  • 1 ou
  • 100-150 ml smântână
  • 50 g unt
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui pentru călit legumele (ceapa, roșia și varza)
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei dulce, după gust (opțional)

Mod de preparare

Pasul 1. În uleiul încins, călim ceapa cca 1 minut. Punem sucul de roșii (sau rășiile tocate mărunt) și varza tăiată mărunt și o cană cu apă. Amestecăm ingredientele și le fierbem împreună, până ce se înmoaie varza. Eu am o tigaie cu capac ceea ce a dus la scurtarea timpului de preparare.

Pasul 2. Între timp fierbem pastele conform indicațiilor de pe amalaj, în apă clocotită, cu puțină sare. Strecurăm pastele și le trecem printr-un jet de apă rece.

Pasul 3. Batem un ou și-l amestecăm cu smântâna.

Pasul 4. Amestecăm pastele împreună cu varza călită și asezonăm cu condimente, după gust.

Pasul 5. Punem compoziția într-o tavă unsă cu unt. Deasupra turnăm oul amestecat cu smântina și presărăm cașcavalul ras.

Pasul 6. Punem tava în cuptorul încins în prealabil și lăsăm până ce se rumenește și se formează o crustă aurie și crocantă. Se servește caldă!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne Rigate cu varza murata, calita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Budinca de paste cu ciuperci

Postat de ianculubita

Budinca de paste cu ciuperci

Calim in ulei incins ceapa si ciupercile taiate marunt,condimentam cu sare,piper si oprim focul dupa ce a scazut apa din ciuperci; intr-un castron,amestecam ciupercile cu pastele fierte si...

Citeste continuarea

Paste la cuptor

Postat de caroline

Paste la cuptor

Punem apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si adaugam pastele.Le lasam la fiert pentru 10 minute ( sau in functie de tipul de pasta folosit , lasam la fiert conform...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2019, 11:07
la 07.06.2019, 12:21
la 07.06.2019, 12:41
la 07.06.2019, 13:03
la 07.06.2019, 16:25
Fara pic de carnita?

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking