Musaca cu paste

Postat de ianculubita in Penne
31 Iul 2013 | 10103 vizualizari
Musaca cu paste

Originea acestei retete se afla in Grecia dar mamele noastre,cel putin a mea,o pregatea fara sa cunoasca alte amanunte;asa ca va poftesc la reteta mamei(mai putin sosul)!!

Ingrediente

  • 1punga cu paste
  • 2linguri ulei
  • 1ceapa
  • 2catei de usturoi
  • 400g carne tocata de vita sau orice alta carne
  • 2linguri bulion
  • 400g rosii
  • 2foi de dafin
  • 1cana supa
  • 1ou
  • 50g branza rasa
  • 1cubulet de unt
  • 1lingura faina
  • 1cana cu lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Calim ceapa si usturoiul in ulei,adaugam carnea,o lasam pana se albeste amestecand mereu,bulionul iar dupa cateva minute rosiile curatate de coaja,tocate marunt,dafinul,supa,sare,piper dupa care lasam sa fiarba incet 40min,pana scade;

in acest timp facem sosul bechamel din unt,faina si lapte,dupa ce s-a racit putin incorporam oul batut,sare si piper.

Intr-un vas punem jumatate din paste fierte si scurse,deasupra carnea eliminand frunzele de dafin,acoperim cu restul de paste,rasturnam sosul,presaram branza si lasam la cuptor 30min.

Se serveste imediat dar si rece este delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu paste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pastitio cu carne de vita

Postat de Bucataras

Pastitio cu carne de vita

Toaca marunt ceapa si usturoiul, iar morcovul da-l pe razatoarea mica.  Pune uleiul la incins intr-o tigaie si adauga ceapa, usturoiul si morcovul, caleste-le putin si adauga carnea...

Citeste continuarea

Makaronia tou Fournou

Postat de deliciousflavours

Makaronia tou Fournou

Fierbem pastele urmand instructiunile de pe ambalaj. In timpul aceasta tocam marunt ceapa, pisam usturoiul si punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata, rosiile cubulete,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.07.2013, 09:25
ce bunatate
la 31.07.2013, 09:28
Ce buna este
la 31.07.2013, 09:34
Foarte bune
la 31.07.2013, 09:39
buna idee!
la 31.07.2013, 10:06
chiar ca-s bune!!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking