Ingrediente
- 350 grame Penoni Giganti (se pot inlocui cu alte paste de marime mare)
- 200 grame rosii cherry
- 20 de grame Pesto
- 30 grame masline negre (eu am folosit Kalamata)
- 1 catel de usturoi
- ulei de masline
- frunze proaspete de busuioc
- sare, piper
Mod de preparare
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Intre timp, se incalzeste putin ulei intr-o tigaie mare si se adauga usturoiul usor zdrobit cu podul palmei. Se lasa 1 minut pana cand incepe sa elibereze aromele. Atentie sa nu se arda. Se indeparteaza si se arunca.
Se adauga rosiile taiate in jumatate si sare. Se zdrobesc usor cu o furculita, apoi se adauga maslinele si sosul de pesto.
Se adauga pastele fierte si putin din apa in care au fiert acestea pentru a obtine un sos cremos. Se adauga sare si piper dupa gust si se servesc cu frunze proaspete de busuioc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Penoni giganti in sos simplu de pesto si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|