Penoni giganti in sos simplu de pesto si rosii cherry

Postat de Satisfyyourcravings in Paste
7 Iul 2018 | 2085 vizualizari
Penoni giganti in sos simplu de pesto si rosii cherry

Ingrediente

  • 350 grame Penoni Giganti (se pot inlocui cu alte paste de marime mare)
  • 200 grame rosii cherry
  • 20 de grame Pesto
  • 30 grame masline negre (eu am folosit Kalamata)
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • frunze proaspete de busuioc
  • sare, piper

Mod de preparare

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. 

Intre timp, se incalzeste putin ulei intr-o tigaie mare si se adauga usturoiul usor zdrobit cu podul palmei. Se lasa 1 minut pana cand incepe sa elibereze aromele. Atentie sa nu se arda. Se indeparteaza si se arunca. 

Se adauga rosiile taiate in jumatate si sare. Se zdrobesc usor cu o furculita, apoi se adauga maslinele si sosul de pesto. 

Se adauga pastele fierte si putin din apa in care au fiert acestea pentru a obtine un sos cremos. Se adauga sare si piper dupa gust si se servesc cu frunze proaspete de busuioc. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Penoni giganti in sos simplu de pesto si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de dieta: Paste Konjac cu dovlecei si vinete

Postat de Bucataras

Reteta de dieta: Paste Konjac cu dovlecei si vinete

Pastele Fettucine din Konjac sunt paste cu un conținut scăzut de calorii, fără carbohidrați, grăsimi, sare și gluten. Acestea sunt obținute dintr-un amestec de făină organică de Konjac...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu friptura in sos

Postat de caroline

Tagliatelle cu friptura in sos

Punem un vas cu apa la foc potrivit.Cand apa incepe sa fiarba,punem sare groasa si apoi punem pastele.Le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj.Cand au fiert le scurgem bine de apa. Intre...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2018, 10:42
la 09.07.2018, 12:32
buni
la 09.07.2018, 14:04
la 09.07.2018, 18:43
imi place
la 09.07.2018, 23:58

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking