Pepeni verzi murati in saramura

Postat de vasimur in Muraturi
30 Sep 2017 | 5501 vizualizari
Pepeni verzi murati in saramura

Pepenii verzi (li se mai spune lebeniță în Ardeal sau harbuz în Moldova) murați în saramură sunt foarte gustoși, iar asezonați cu mere, castraveți și gogonele sunt și mai buni! Din ingredientele de mai jos a rezultat 1 porție (1 butoi de 30 l).

Ingrediente

  • 12-13 kg pepeni verzi
  • 1 țelină medie cu frunze
  • 1 kg morcovi
  • 1-2 legături de hrean
  • 10 linguri sare mare neiodată
  • 10 l apă
  • boabe de piper (facultativ)
  • 1-2 căpățâni de usturoi
  • 1 legătură mărar uscat
  • 1 legătură cimbru uscat
  • 2-3 ardei iuți
  • 1-2 kg mere
  • 1-2 kg castraveți
  • 1-2 kg gogonele

Mod de preparare

Se spală pepenii, merele, castraveții, gogonelele și ardeiul iute și se pun la scurs.

Între timp, se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine. Ardeiul iute și hreanul se taie fâșii, morcovul se taie rondele, iar țelina cubulețe și se strecoară printre pepeni, pe măsură ce-i punem în butoi.

Printre pepeni se pun și merele, castraveții și gogonelele. Deasupra se pun frunze de țelină, mărar și cimbru.

Pentru saramură, se pune o lingură rasă de sare mare neiodată, la 1 l de apă. Într-o oală am pus 10 l de apă la fiert și am adăugat sarea ca să se dizolve. Se pune saramura călduță peste pepeni și se lasă să se răcească. Dacă nu ajunge saramura, se mai prepară.

A doua zi se completează cu saramură, dacă este cazul. La câteva zile, se pitrocesc (se scoate și se toarnă la loc, de mai multe ori la rând, zeama în vasul cu murături ). Cu cât le pitrocim mai des, cu atât mai bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pepeni verzi murati in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Gogosari in otet

Postat de oanapl

Gogosari in otet

Alegi gogoșari mari, tari, frumoși, copți și fără defecte. Îi speli, îi ștergi cu un prosop de hârtie, îi feliezi în patru (sau mai mult) după care îi...

Citeste continuarea

Castraveti in otet

Postat de sufletista

Castraveti in otet

Castravetii ii spalam si le indepartam capetele. Intr-o oala punem apa cu otetul (eu am avut otet de vin) impreuna cu sare, zahar si boabele de mustar si piper (eu am avut mix de boabe de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2017, 19:12
Foarte buni! Abia aștept să se mureze, atât harbujeii, cât și merele...
la 30.09.2017, 23:32
Buuuni Eu mai am de anul trecut un borcan capsat
la 01.10.2017, 11:02
Ce muraturi bune o sa iasa!
la 02.10.2017, 19:55
la 03.10.2017, 17:50
Mulțumesc Ina, Mirela, Rocsi pentru sincerele voastre aprecieri! Rodicăi i-am mulțumit deja pentru sprijin!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking