Pere imbatate cu sos de vin

Postat de Adinuta in Dulciuri
26 Dec 2009 | 12064 vizualizari
Pere imbatate cu sos de vin

Prima data cand am vazut reteta aceasta m-am gandit ca o sticla de vin la 4 pere e cam mult. Dar dupa ce am facut-o, am inteles :) Fiecare para absoarbe suficient vin cat sa prinda aroma, dar totusi gustul de fruct se pastreaza. Iar sosul este pur si simplu delicios! Este o reteta de efect pentru o seara romantica sau pentru impresionat musafirii, mai ales acum, in Sarbatori!

Ingrediente

  • 750 ml vin rosu demi dulce
  • 4 pere
  • o lamaie
  • 150 grame zahar brun (nu alb, pentru ca cel brun da perelor o culoare deosebita)
  • 1 betigas scortisoara
  • miezul la doua nuci

Mod de preparare


Pasul 1: Se spala bine lamaia, cu un pic de apa si otet (am inteles ca ii curata coaja de chimicale), se sterge si se taie felii. Se pune vinul la fiert impreuna cu zaharul, betigasul de scortisoara si feliile de lamaie. Dupa 10 minute se scoate scortisoara si lamaia si se agauga perele. Se pun intr-un vas destul de mic si ingust, astfel incat perele sa fie acoperite de vin. Le acoperim cu un capac si le fierbem la foc mic cam 15 minute. Eu le-am tot intors din cand in cand pentru ca pluteau un pic.

Pasul 2: Se scot perele din vin, se adauga miezul de nuca rupt bucatele si se lasa la fiert la foc mic pana scade si incepe sa se ingroase. Ca sa ne dam seama cand e gata siropul, luam (cam dupa 15 minute) cate un pic de vin in lingurita si asteptam sa se raceasca. Asa putem observa daca la racire se ingroasa ca mierea sau nu. In revista scria ca in 10 minute s-ar ingrosa, insa siropul meu era inca foarte lichid, l-am mai lasat inca 10 si s-a facut frumos.

Pasul 3: Am servit perele in farfuriute cu sos de vin. Le-am insiropat si pe ele bine. Sunt foarte bune, aromate, deosebite. Este un desert destul de simplu si de efect, care binedispune :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere imbatate cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert gogosele in forma de rozete si stelute

Postat de AdrianUdrea

Desert gogosele in forma de rozete si stelute

Amestecam ouale, mai intai cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se spumeaza. Adaugam iaurtul in care dizolvam praful de copt, esenta, apoi incorporam faina si omogenizam compozitia....

Citeste continuarea

Desert Pavlova cu crema de vanilie si capsuni

Postat de RuxyRux

Desert Pavlova cu crema de vanilie si capsuni

Albusurile se mixeaza spuma 30 de secunde, apoi se adauga zaharul in 4 etape, nu tot intr-o singura transa, atentie este fff important! Se mixeaza in jur de 12 minute pana ce nu se mai simte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2009, 22:41
Am pus-o la favorite, ca uite acush vine 14 februarie
la 26.12.2009, 22:59
Bucataras, sa o faci, ca eu pentru reteta asta am tinut sticla de vin nedesfacuta ... si mi-era o pofta... si eram si in urma cu paharele
la 26.12.2009, 23:03
la 27.12.2009, 13:58
Si asta cum arata!!! Superb. Si pozele, mai ales alea cu aragaji! Si cu aplauze, cum ii place lui bucataras.
la 27.12.2009, 20:56
deci numa cand am citit numele retetei eram e beton! 5 furculite!(le merita din plin reteta!)

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking