Pere în sos de vin roşu

Postat de anomisana in Dulciuri
3 Feb 2012 | 4294 vizualizari
Pere în sos de vin roşu

Am văzut reţeta asta cu ceva vreme în urmă şi mi s-a părut a fi dificil de executat şi rafinată cum numai în restaurantele de fiţe găsesti. Dar de vreo două săptămâni, o tot văd pe la diverse televiziuni, de la noi sau de la alţii, aşa încât mi-am zis că trebuie s-o execut şi eu, chiar dacă soţului meu nu-i plac astfel de combinaţii. Nu-i plac, dar ştiţi ce a zis după ce a mâncat? Îmi mai dai? Şi a mai primit. Dar culmea a fost azi dimineaţă când i-am pus pachet pentru muncă. I-am spus că i-am pus desert iar el a întrebat dacă i-am pus pară cu vin. A fost dezamăgit că a primit tort. Dar gata cu poveştile, la treabă acum, reţeta.

Ingrediente

  • 1 sticlă de vin roşu demidulce
  • 4 pere
  • apa
  • 1 lămâie
  • 150 gr zahăr
  • coajă de portocală
  • cuişoare
  • amidon alimentar
  • frişcă

Mod de preparare

Mai întâi, cum ar spune Costel, soţul Inei, deschidem sticla de vin şi ne punem un pahar din care tot gustăm pe tot parcursul preparării reţetei.

Am curăţat perele de coajă şi le-am scufundat în apă amestecată cu sucul de lămâie. Am văzut pe TLC că asta le ajută să capete o culoare uniformă pe timpul fierberii.

Cât au stat perele în apă, am curăţat o portocală de ceva coajă, am pregătit zahărul şi cuişoarele.

Am pus apoi perele într-o oală, am adăugat vinul, zahărul şi cuişoarele şi am fiert la foc potrivit, 15 minute, apoi le-am scos din vin şi le-am lăsat la scurs.

Din 300 ml vin, vreo 2 linguri de zahăr şi 1 lingură de amidon am făcut sos. Frişca am bătut-o spumă, iar restul este imaginaţie.

Acest desert se serveşte rece. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere în sos de vin roşu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pere in vin umplute cu ciocolata

Postat de Brindusa

Pere in vin umplute cu ciocolata

Pune la fiert apa, vinul, zaharul, scortisoara si cardamomul. In acest timp curata perele de coaja si scoate-le semintele.  Cand apa cu vin incepe sa fiarba, pune perele in oala. Daca...

Citeste continuarea

Pere in sos de vin rosu

Postat de cristina1985

Pere in sos de vin rosu

Se fierb vinul rosu impreuna cu mierea, batonul de scortisoara, cuisoare, anasonul. Cand da in clocot, se adauga perele (curatate de coaja si cotor) si se fierb, la foc mic, 5-6 minute (daca nu le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2012, 22:24
nu stiu care farfurie s-o aleg Cat de frumos le-ai decorat!
la 03.02.2012, 22:27
ce prezentare jos palaria doamna si nu ma mir ca sotul a mai vrut
la 03.02.2012, 22:29
Superbe!
la 03.02.2012, 22:30
superba prezentarea
la 03.02.2012, 22:32
a fost atenta si la cursul lui Mutulica ))

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking