Ingrediente
- 1 sticlă de vin roşu demidulce
- 4 pere
- apa
- 1 lămâie
- 150 gr zahăr
- coajă de portocală
- cuişoare
- amidon alimentar
- frişcă
Mod de preparare
Mai întâi, cum ar spune Costel, soţul Inei, deschidem sticla de vin şi ne punem un pahar din care tot gustăm pe tot parcursul preparării reţetei.
Am curăţat perele de coajă şi le-am scufundat în apă amestecată cu sucul de lămâie. Am văzut pe TLC că asta le ajută să capete o culoare uniformă pe timpul fierberii.
Cât au stat perele în apă, am curăţat o portocală de ceva coajă, am pregătit zahărul şi cuişoarele.
Am pus apoi perele într-o oală, am adăugat vinul, zahărul şi cuişoarele şi am fiert la foc potrivit, 15 minute, apoi le-am scos din vin şi le-am lăsat la scurs.
Din 300 ml vin, vreo 2 linguri de zahăr şi 1 lingură de amidon am făcut sos. Frişca am bătut-o spumă, iar restul este imaginaţie.
Acest desert se serveşte rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere în sos de vin roşu" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|