Ingrediente
- 4 pere
- 1 portocala (coaja si suc)
- 400 ml vin rosu
- 1 baton scortisoara
- 2-3 cuisoare
- 1/2 lgta anason
- 3 lg miere
- 2 lg amidon
Mod de preparare
Se fierb vinul rosu impreuna cu mierea, batonul de scortisoara, cuisoare, anasonul. Cand da in clocot, se adauga perele (curatate de coaja si cotor) si se fierb, la foc mic, 5-6 minute (daca nu le fierbeti la foc mic, vi se vor crapa). Apoi se scot pe o farfurie si se adauga amidonul amestecat cu putin sos. Se mai fierbe 5-10 minute, amestecand continuu, pana se ingroasa. Dupa ce ati inchis focul, puneti coaja si 2 lg suc de portocale. Sosul se strecoara.
La final, perele se adauga in sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|