Ingrediente
- 500 g cartofi
- 1 ou
- 100 g branza/cascaval
- 1 lingura unt
- condimente pentru cartofi
- sare&piper
- ficatei
sos de rosii:
- 4 linguri pasta de tomate
- 1,1/2 cana apa
- sare&piper
- 1 lingurita zahar
- 1 lingura de faina desfacuta in 2 lg apa
- usturoi
Mod de preparare
1. Cartofii se curata,se spala si se taie in cubulete.Se fierb in apa cu sare pana intra furculita in ei.Se paseaza impreuna cu untul si condimentele,apoi se adauga branza/cascavalul ras si oul,sare si piper si se amesteca bine.Intr-o tava unsa cu grasime se aseaza perisoarele formate din cartofi si se dau la cuptor pana se rumenesc putin.
2. Ficateii se frig in ulei impreuna cu 2 catei de usturoi.Se scoate tava si printre perisoare se pun ficateii.
3. Sosul:Pasta se desface intr-o cana si jumatate de apa si se pune intr-o cratita,se sareaza,se pipereaza,se pune usturoiul tocat,si se pune pe foc 10 min.Dupa ce a scazut putin se adauga in fir subtire faina desfacuta in apa si se amesteca energic pentru a nu se forma cocolose,se mai lasa 5 min,apoi se toarna in tava peste ficatei si perisoare si se da la cuptor 20 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare din cartofi cu ficatei si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|