Perisoare si oua posate in piure de spanac

Postat de merisor67 in Mancaruri cu carne
11 Dec 2014 | 4736 vizualizari
Perisoare si oua posate in piure de spanac

De cand am descoperit aici pe bucataras ca pot folosi perisoarele si altfel decat in ciorba, le tot combin in diverse sosuri si mancaruri. Concluzia: imi plac in orice combinatie!

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • 700 gr carne tocata(porc+vita)
  • 2 cepe
  • 1 ceasca orez(150 ml)
  • un praf de piper
  • un praf de cimbru
  • sare
  • 1 ou
  • 1 l apa pentru fiert
  • Pentru prepararea spanacului:
  • 900 gr spanac maruntit, congelat
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • sare
  • 2 foi dafin
  • 5 graunti de usturoi
  • 120 ml ulei
  • patrunjel verde
  • 200 gr pasta de rosii
  • In plus:
  • 4 oua

Mod de preparare

Am pus 4 oua, pentru ca atatea persoane suntem la masa, pentru a doua zi, ouale le-am preparat separat.

Incepem cu prepararea perisoarelor.

Amestecam carnea tocata cu ceapa trecuta prin robot, le asezonam cu sare, cimbru si piper macinat, apoi adaugam orezul si un ou crud.

Omogenizam totul bine si formam perisoarele cat de mari le dorim.

Punem apa cu putina sare intr-un vas pe foc, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam perisoarele si le lasam sa fiarba pana cand orezul este preparat definitiv, dar si carnea.

Preparam intre timp si spanacul.

Curatam si spalam bine legumele.

Ceapa o vom toca solzisori, morcovul cuburi, la fel si ardeiul.

Calim legumele in ulei, pana cand se vor patrunde bine, apoi adaugam spanacul direct inghetat si il acoperim cu supa in care au fiert perisoarele.

Nu punem toata supa de la inceput, doar atat cat sa fie ingredientele acoperite.

Adaugam foile de dafin, acoperim vasul si lasam preparatul sa fiarba la foc mediu aproximativ 20 de minute, gustand din cand.

Cand spanacul este preparat, adaugam pasta de rosii si dupa 5 minute perisoarele, usturoiul tocat rondele si acoperim din nou cu supa in care au fiert perisoarele.

Cand mancarea incepe sa fiarba pe margini adaugam ouale, acoperim vasul cu capac si il mai lasam pe foc pana cand ouale prind crusta la suprafata.

Stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare si oua posate in piure de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi

Postat de merisor67

Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi

Mai intai pregatim chiftelutele. Curatam legumele si le spalam, apoi trecem ceapa si usturoiul prin masina de tocat sau robot si le amestecam cu carnea tocata. Trecem prin masina de tocat si...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu sos de rosii

Postat de cristeena20

Ardei umpluti cu sos de rosii

- Ardeii se spala si se scobesc de cotor. - Intr-o cratita punem ceapa maruntita la calit cu ulei de masline si adaugam apoi boia, pasta de ardei si apoi orezul. Calim putin adaugand putina apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2014, 11:49
la 11.12.2014, 11:52
ce mancarica buna ai facut
la 11.12.2014, 11:53
Multumesc, Anca, chiar a fost pe placul familiei mele!
la 11.12.2014, 11:53
Roxana
la 11.12.2014, 12:00
Place tare

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking