Ingrediente
- -1/2 cana faina de kamut ( eu am cumparat de la Plafar, dar se poate inlocui cu faina alba/secara etc)
- 1 lg faina integrala
- 1 lg faina de in (obtinuta prin macinarea semintelor de in)
- 4 lingurite cacao sau carob( pudra de roscove)
- 1 lingurita ulei (NU de masline sau vreun alt tip de ulei aromat, preferabil un ulei cu gust neutru)
- 3 linguri sirop de artar sau miere sau zahar brun
- 3 linguri apa
- 1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare
Amestecam toate ingredientele intr-un vas si obtinem un aluat maleabil care are consistenta marzipanului.
Impartim in doua bila de aluat obtinuta.
Intindem prima bucata intr-o foaie subtire si taiem( cu rotita de pizza), pernitele.
Facem acelasi lucru si cu bucata a doua de aluat.
Punem pernitele de aluat pe o foaie de copt si coacem in jur de -10 min functie de grosimea lor.
Se scot din tava se lasa la racit si se depoziteaza in cutii inchise( pot fi si de carton).
Se servesc la micul dejun...delicioase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pernite cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|