Pernite picante de cartofi

Postat de nadina73 in Aperitive / Garnituri
31 Aug 2010 | 15340 vizualizari
Pernite picante de cartofi

Este dupa reteta lui Laura A retata e luata de aici http://adamache-laura.blogspot.com/2009/02/pernute-picante-de-cartofi.html doar ca eu am facut o portie jumate

Ingrediente

  • 750 g cartofi
  • aproximativ 600 g faina
  • 3 oua
  • 75 g cascaval ras
  • 75 g unt
  • susan-eu nu am pus ,am pus putina boia dulce
  • curry-am pus foarte putin
  • praf de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in coaja intregi, apoi se curata si se dau prin razatoare

Se amesteca cartofii razuiti cu ouale,sare piper,cascavalul ras,untul si boia am pus eu in loc de susan si curry foarte putin ,la pitici nu le place tare susanul.

Se amesteca bine toate, apoi se pune faina treptat si se framanta bine (mie mi-a intrat 600 g cred ca depinde si de marimea oului cu cat e mai mare intra mai multa faina) pana devine ca o bila elastica,apoi se intinde cu sucitorul o foaie de 0,5 cm grosime aproximativ  se taie cu cutitul de pizza sau cu un cutit normal

Intr-o tigaie de teflon se pune ulei  din abundenta si se lasa sa se infierbinte bine apoi se pun pernitele(sau ce forma doriti sa le taiati) de cartofi si se prajesc pe ambele parti

Sant grozave ,are mare dreptata Laura mananci si nu iti dai seama, si tot mananci si uiti de tine...............oricum sant super bune ,au papat si copii la greu

Merg perfect langa o garnitura sau chiar ca si  aperitiv,sant grozavi

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernite picante de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Aperitiv chec cu masline si kaizer afumat

Postat de AlexTeacher

Aperitiv chec cu masline si kaizer afumat

Reteta aceasta nu-i batuta in cuie, pastreaza doar faina si ouale si schimba ingredientele in functie de ce ti-a mai ramas prin frigider. In prima faza, amesteca faina cu praful de...

Citeste continuarea

Rulouri aperitiv, cu paine fara gluten

Postat de merisor67

Rulouri aperitiv, cu paine fara gluten

Asezam feliile de paine pe un tocator, sau blat de lucru si le aplatizam usor cu sucitorul de aluaturi. Nu insistam prea mult, pentru a nu le rupe. Asezam apoi cate o pulpa de pui dezosata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2010, 18:18
ce frumoase
la 31.08.2010, 18:27
si ce bune sant rocsi super incearcale
la 31.08.2010, 18:46
aoleu
la 31.08.2010, 19:01
riv deci te-ai apucat de elespor la treaba sa vezi ce o sa-ti placasi daua pui si o bere rece
la 31.08.2010, 19:03
foarte fain arataparca le si simt gustul

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking