Pernite picante de cartofi

Postat de nadina73 in Aperitive / Garnituri
31 Aug 2010 | 15345 vizualizari
Pernite picante de cartofi

Este dupa reteta lui Laura A retata e luata de aici http://adamache-laura.blogspot.com/2009/02/pernute-picante-de-cartofi.html doar ca eu am facut o portie jumate

Ingrediente

  • 750 g cartofi
  • aproximativ 600 g faina
  • 3 oua
  • 75 g cascaval ras
  • 75 g unt
  • susan-eu nu am pus ,am pus putina boia dulce
  • curry-am pus foarte putin
  • praf de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in coaja intregi, apoi se curata si se dau prin razatoare

Se amesteca cartofii razuiti cu ouale,sare piper,cascavalul ras,untul si boia am pus eu in loc de susan si curry foarte putin ,la pitici nu le place tare susanul.

Se amesteca bine toate, apoi se pune faina treptat si se framanta bine (mie mi-a intrat 600 g cred ca depinde si de marimea oului cu cat e mai mare intra mai multa faina) pana devine ca o bila elastica,apoi se intinde cu sucitorul o foaie de 0,5 cm grosime aproximativ  se taie cu cutitul de pizza sau cu un cutit normal

Intr-o tigaie de teflon se pune ulei  din abundenta si se lasa sa se infierbinte bine apoi se pun pernitele(sau ce forma doriti sa le taiati) de cartofi si se prajesc pe ambele parti

Sant grozave ,are mare dreptata Laura mananci si nu iti dai seama, si tot mananci si uiti de tine...............oricum sant super bune ,au papat si copii la greu

Merg perfect langa o garnitura sau chiar ca si  aperitiv,sant grozavi

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernite picante de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Coronita aperitiv

Postat de MotanLaOale

Coronita aperitiv

Se unge o tava rotunda cu unt. Se pune in mijloc un pahar si de jur imprejur se aranjeaza feliile de paine. Dupa aranjarea feliilor se scoate usor paharul si se pune in locul lui o felie de...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta impletita, cu branza sarata

Postat de AdrianUdrea

Aperitiv placinta impletita, cu branza sarata

Mai intai lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Amestecam cele doua tipuri de branza cu ouale, chimenul si untul taiat cubulete. Omogenizam compozitia si o lasam la rece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2010, 18:18
ce frumoase
la 31.08.2010, 18:27
si ce bune sant rocsi super incearcale
la 31.08.2010, 18:46
aoleu
la 31.08.2010, 19:01
riv deci te-ai apucat de elespor la treaba sa vezi ce o sa-ti placasi daua pui si o bere rece
la 31.08.2010, 19:03
foarte fain arataparca le si simt gustul

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking