Ingrediente
- 2 bucati de peste alb, fara oase
- o tulpina de lemongrass
- 300 de grame de sparanghel/ un buchet
- ulei de masline
- oregano
- busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare
Pestele se spala si se usuca prin tamponare cu un prosop de bucatarie. Se asezoneaza pe ambele parti cu sare, piper, oregano si busuioc.
Tulpina de lemongrass de striveste usor cu latura cutitului pentru a elibera aroma, se taie in tije de 3 cm si se aseaza intr-o tigaie in care am incalzit anterior o lingurita jumatate de ulei de masline. Se infuzeaza uleiul cu lemongrass pentru 5 minute. Dupa expirarea timpului, se aseaza in tigaie bucatile de peste apasand usor cu degetele pentru a se gati uniform. Se prelucreaza termic pentru 2 minute jumatate pe fiecare parte.
Intr-o oala se pune la fiert un litru de apa cu sare. Sparanghelul se curata, se spala si se indeparteaza partea lemnoasa, apoi se adauga in apa fierbinte unde se fierbe pentru 10 minute. Dupa fierbere, pentru a opri procesul de gatire, se trec printr-un jet de apa rece.
Se asambleaza preparatul asezand mai intai sparanghelul si apoi bucata de peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste alb cu lemongrass si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|