Ingrediente
- 2 bucati de pastrav
- 4 rosii
- 1 lamaie
- ulei de susan
- condimente (sare, piper alb, busuioc)
- frunze proaspete de menta
Mod de preparare
Am uns tigaia in care urma sa pregatesc pastravul cu putin ulei de susan, cat sa acopere bine tot fundul tigaii, dar pestele sa nu balteasca in ulei. Pestele l-am condimentat cu sare, piper alb si busuioc pe interior si l-am umplut cu cateva felii de lamaie si frunze proaspete de menta, apoi l-am asezat in tigaie.
Am taiat cubulete cateva rosii coapte bine si le-am asezat in tigaie peste peste si pe langa el. Am mai tras un praf de condimente si am adaugat un pahar de apa.
Am lasat la foc mic cu un capac deasupra – atentie ca apa din tigaie sa nu se evapore de tot – pestele s-a facut mai mult la aburi si a iesit foarte aromat.
Am servit alaturi de ardei capia si felii proaspete de lamaie si "Salata de vara cu patrunjel" - reteta pe care o gasiti atat pe www.gatituleojoaca.net, cat si aici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la tigaie cu lamaie si menta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|