Peste alb cu sos de rosii la cuptor - reteta portugheza

Postat de ctlina in Peste
15 Iun 2018 | 3188 vizualizari
Peste alb cu sos de rosii la cuptor - reteta portugheza

O reteta portugheza, foarte usor de facut. Sezonul rosiilor frumoase se apropie, il puteti face cu rosii proaspete, eu aveam inca sos de rosii facut de casa - reteta aici. O reteta pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2018 !  https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/06/peste-alb-cu-sos-de-rosii-la-cuptor.html    

Ingrediente

  • 750 g de fileu de peste alb putin gras
  • 400 g sos de rosii de casa sau 6 rosii proaspete sau 1 conserva de 400 g cu rosii intregi
  • 5 cepe verzi
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 ardel rosu
  • 10 cl de ulei de masline
  • 5 cl de vin alb
  • sare, piper

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180°C.

Puneti pestele intr-o tava pentru cuptor. Condimentati cu sare si piper. Depuneti deasupra sosul de rosii.

Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Puneti-le peste sosul de rosii. Decorati cu lamele de ardei rosu.

Turnati vinul si uleiul peste peste.

Dati la cuptor timp de 20 minute.

Serviti cu orez natur. Este delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste alb cu sos de rosii la cuptor - reteta portugheza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute din peste

Postat de simona72

Chiftelute din peste

Lasam pestele sa se dezghete la temperatura camerei. Il curatam si-l spalam bine si ii indepartam capul si coada. Intr-o oala incapatoare punem apa din abundenta(sa treaca peste pesti), adaugam...

Citeste continuarea

Macrou cu lamaie

Postat de caroline

Macrou cu lamaie

Incepem prin a curata pestele. Taiem capul, coada si il curatam de mate. Il taiem apoi in doua pe lungime si il spalam sub un jet de apa rece.  Intr-un bol amestecam 100 ml ulei de masline...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2018, 09:52
la 16.06.2018, 09:59
la 16.06.2018, 11:19
la 16.06.2018, 16:13
Chiar este delicios!
la 16.06.2018, 17:12
imi place pestele

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking