Ingrediente
- pt mamaliga:
- 2 si 1/2 cani de apa
- un praf de sare
- o cana de faina malai
- pt peste:
- 3 medalioane somon
- sare
- piper
- 2-3 linguri ulei de masline
- 2-3 linguri faina malai
- jumatate de limeta
- pt sos:
- o bucatica de castravete
- 2 catei de usturoi
- citeva fire de marar si coriandru proaspat
- sare
- 1 lingura ulei de masline
- 1-2 linguri zeama de limeta
- 1/2 cutie de iaurt grecesc Pilos
- 3 bucati miez de lapte(optional)
Mod de preparare
Pt mamaliga punem apa cu sare la fiert, iar cind aceasta fierbe punem faina de malai in ploaie. Amestecam 2-3 minute, punem capacul si oprim focul si o lasam 30-40 minute.
Pestele il condimentam cu sare si piper si-l lasam 10-15 minute la frigider. Il dam prin faina de malai si-l punem in tigaia incinsa cu 2 linguri ulei de masline. Lasam pestele la foc incet, punem capacul, il stropim cu zeama de limeta, iar cind prinde crusta il intoarcem si pe partea cealalta. In 10 minute este facut pestele.
Pt sos: spalam castravetele ,eu nu l-am curatat de coaja, si-l taiem cubulete, tocam patrunjelul si coriandrul marunt,taiem usturoiul marunt, adaugam 1 lingura ulei de masline si zeama de limeta, iaurt grecesc, sare dupa gust si amestecam toate ingredientele pt sos. Dupa 30 minute rasturnam mamaliguta pe o farfurie si o servim cu peste, sos si miez de lapte.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu mamaliguta in vas zepter si sos de iaurt cu miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|