Peste cu mamaliguta in vas zepter si sos de iaurt cu miez de lapte

Postat de simona72 in Somon
30 Apr 2013 | 6375 vizualizari
Peste cu mamaliguta in vas zepter si sos de iaurt cu miez de lapte

Am vazut o rubrica noua pt mine pe site cu retete zepter. Am intrat sa vad despre ce este vorba si am vazut multe retete printre care si mamaliga facuta de bucataras. Asa ca daca tot trebuia sa fac azi ceva cu peste am hotarit sa fac si mamaliga bucatarasului. Am un vas zepter de mult timp, de la mama, de pe vremea cind erau marcile germane. Ea si-a cumparat un set de oale si a primit un vas cadou pe care mi la dat mie. Vasul se numeste "mica printesa" , sper ca imi aduc bine aminte...

Ingrediente

  • pt mamaliga:
  • 2 si 1/2 cani de apa
  • un praf de sare
  • o cana de faina malai
  • pt peste:
  • 3 medalioane somon
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri faina malai
  • jumatate de limeta
  • pt sos:
  • o bucatica de castravete
  • 2 catei de usturoi
  • citeva fire de marar si coriandru proaspat
  • sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1-2 linguri zeama de limeta
  • 1/2 cutie de iaurt grecesc Pilos
  • 3 bucati miez de lapte(optional)

Mod de preparare

Pt mamaliga punem apa cu sare la fiert, iar cind aceasta fierbe punem faina de malai in ploaie. Amestecam 2-3 minute, punem capacul si oprim focul si o lasam 30-40 minute.

Pestele il condimentam cu sare si piper si-l lasam 10-15 minute la frigider. Il dam prin faina de malai si-l punem in tigaia incinsa cu 2 linguri ulei de masline. Lasam pestele la foc incet, punem capacul, il stropim cu zeama de limeta, iar cind prinde crusta il intoarcem si pe partea cealalta. In 10 minute este facut pestele.

Pt sos: spalam castravetele ,eu nu l-am curatat de coaja, si-l taiem cubulete, tocam patrunjelul si coriandrul marunt,taiem usturoiul marunt, adaugam 1 lingura ulei de masline si zeama de limeta, iaurt grecesc, sare dupa gust si amestecam toate ingredientele pt sos. Dupa 30 minute rasturnam mamaliguta pe o farfurie si o servim cu peste, sos si miez de lapte.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu mamaliguta in vas zepter si sos de iaurt cu miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Frigarui de somon cu sos Tzatziki si tapenade

Postat de Satisfyyourcravings

Frigarui de somon cu sos Tzatziki si tapenade

Castravetele se taie cuburi foarte mici, apoi se amesteca cu usturoiul pisat si restul de ingrediente. Se lasa minim 30 de minute la odihnit.  Pentru tapenade, se indeparteaza samburii...

Citeste continuarea

Somon la cuptor pe pat de legume

Postat de cristeena20

Somon la cuptor pe pat de legume

Eu am pregatit 2 fileuri de peste si, dupa ce le-am spalat, le-am sters bine cu un servetel absorbant. Am condimentat pe ambele parti cu sare si piper alb si le-am stropit cu lamaie. Intre timp...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2013, 16:42
Vad ca nu te mai lasi de miezul de lapte...
la 30.04.2013, 16:43
Bun tare! mai ales mamaliguta!
la 30.04.2013, 16:44
la 30.04.2013, 16:44
2 focuri dintr-o lovitura
la 30.04.2013, 16:48

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking