Peste festiv "a la Marina"

Postat de cocineraviajera in Peste
9 Sep 2012 | 9876 vizualizari
Peste festiv "a la Marina"

La multi ani celor ce poarta numele de Maria, Marin, Ana si Ioachim! Multa sanatate si bucurie alaturi de cei dragi! Daca doriti sa preparati pestele intr-un mod aparte, care cu siguranta va vor incanta oaspetii, va invit sa incercati aceasta idee, de rezultatul careia am fost foarte incantata. Mie personal, nu-mi place sa consum pestele cu oase, asa mi-a venit ideea de a inbraca fileurile de peste in haina festiva, care implicit ii da si denumirea, fara a fi nevoit sa ghicesti ce se afla inauntru O idee minunata, zic eu care se preteaza grozav de bine pe o masa de sarbatoare. Nu va mai spun cat a fost de gustos... Fara falsa modestie, chiar am fost incantata de ce mi-a iesit.

Ingrediente

  • Ingrendiente aluat:
  • 300 gr faina,
  • 150 gr margarina,
  • 1 ou,
  • 2 linguri otet,
  • sare.
  • Ingrendiente umplutura:
  • 800 gr fileuri de merluciu,
  • 1 lingurita oregano,
  • piper,
  • sare,
  • 1 lingura mustar,
  • 1/2 pahar de vin alb,
  • 3 linguri ulei de masline.

Mod de preparare

Mod de preparare aluat:

Faina se amesteca cu margarina moale, se adauga oul, sarea si otetul.

Se framanta pana obtinem un aluat elastic si compact.

Se da la frigider pana in momentul utilizarii.

Mod preparare umplutura:

Condimentele plus vinul si uleiul se amesteca pana obtinem un sos omogen.

Fileurile de peste se spala, se usuca si se trec prin sosul de mai sus. 

Se aseaza intr-un vas, se acopera si se da la frigider cateva ore sau de pe o zi  pe   alta. 

Montaj:

Aluatul se imparte in doua. O parte se intinde si se aseaza in forma de peste, in tava de aragaz. Se inteapa cu furculita si se da la cuptor pentru 10 minute la 180 grade. Se scoate, se aseaza pestele deasupra. Cealalta jumatate de aluat se imparte in doua. O parte se intinde intr-o foaie cu care se acopera pestele. Se inchid bine marginile, sa nu curga umplutura. Se intinde aluatul ramas, se taie cu gura unui pahar sau alta forma, asa cum se   vede in imagine. Cercurile se taie in 4 si astfel obtinem solzii, care se aseaza deasupra. Trebuie sa aveti rabdare, dar rezultatul merita efortul.

Dupa ce am terminat de dat forma pestelui, se unge cu galbenus amestecat cu o   lingura de lapte. Se da la cuptor la 180 grade pentru 1 ora. Cand e gata, se lasa la racorit, apoi se taie.  

Se serveste cu lamaie.

S-aveti pofta!    

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste festiv "a la Marina"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata (Reteta Video)

Postat de Ina75

Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata (Reteta Video)

Incalzim cuptorul. Taiem foarte marunt frunzele de rozmarin. Condimentam fileurile de peste cu coaja rasa de lamaie, rozmarin tocat si piper macinat.In functie de cat de mari sunt fileurile...

Citeste continuarea

Ciorba de peste

Postat de sufletista

Ciorba de peste

Capurile de peste le spalam si le saram cateva ore inainte. Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 5l). Intre timp curatam, spalam, tocam marunt legumele si punem in apa care fierbe,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2012, 13:46
cat de super arata
la 09.09.2012, 14:00
Arata extraordinar de bine
la 09.09.2012, 16:36
foarte frumos si bun este
la 09.09.2012, 17:09
fain arata
la 09.09.2012, 17:55
interesant dar si gustos

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking