Peste festiv "a la Marina"

Postat de cocineraviajera in Peste
9 Sep 2012 | 9894 vizualizari
Peste festiv "a la Marina"

La multi ani celor ce poarta numele de Maria, Marin, Ana si Ioachim! Multa sanatate si bucurie alaturi de cei dragi! Daca doriti sa preparati pestele intr-un mod aparte, care cu siguranta va vor incanta oaspetii, va invit sa incercati aceasta idee, de rezultatul careia am fost foarte incantata. Mie personal, nu-mi place sa consum pestele cu oase, asa mi-a venit ideea de a inbraca fileurile de peste in haina festiva, care implicit ii da si denumirea, fara a fi nevoit sa ghicesti ce se afla inauntru O idee minunata, zic eu care se preteaza grozav de bine pe o masa de sarbatoare. Nu va mai spun cat a fost de gustos... Fara falsa modestie, chiar am fost incantata de ce mi-a iesit.

Ingrediente

  • Ingrendiente aluat:
  • 300 gr faina,
  • 150 gr margarina,
  • 1 ou,
  • 2 linguri otet,
  • sare.
  • Ingrendiente umplutura:
  • 800 gr fileuri de merluciu,
  • 1 lingurita oregano,
  • piper,
  • sare,
  • 1 lingura mustar,
  • 1/2 pahar de vin alb,
  • 3 linguri ulei de masline.

Mod de preparare

Mod de preparare aluat:

Faina se amesteca cu margarina moale, se adauga oul, sarea si otetul.

Se framanta pana obtinem un aluat elastic si compact.

Se da la frigider pana in momentul utilizarii.

Mod preparare umplutura:

Condimentele plus vinul si uleiul se amesteca pana obtinem un sos omogen.

Fileurile de peste se spala, se usuca si se trec prin sosul de mai sus. 

Se aseaza intr-un vas, se acopera si se da la frigider cateva ore sau de pe o zi  pe   alta. 

Montaj:

Aluatul se imparte in doua. O parte se intinde si se aseaza in forma de peste, in tava de aragaz. Se inteapa cu furculita si se da la cuptor pentru 10 minute la 180 grade. Se scoate, se aseaza pestele deasupra. Cealalta jumatate de aluat se imparte in doua. O parte se intinde intr-o foaie cu care se acopera pestele. Se inchid bine marginile, sa nu curga umplutura. Se intinde aluatul ramas, se taie cu gura unui pahar sau alta forma, asa cum se   vede in imagine. Cercurile se taie in 4 si astfel obtinem solzii, care se aseaza deasupra. Trebuie sa aveti rabdare, dar rezultatul merita efortul.

Dupa ce am terminat de dat forma pestelui, se unge cu galbenus amestecat cu o   lingura de lapte. Se da la cuptor la 180 grade pentru 1 ora. Cand e gata, se lasa la racorit, apoi se taie.  

Se serveste cu lamaie.

S-aveti pofta!    

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste festiv "a la Marina"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Stiuca cu fasole verde si leurda

Postat de mihaelar63

Stiuca cu fasole verde si leurda

Inelele de stiuca portionate se sareaza , se dau prin faina de malai si se prajesc pe ambele parti in ulei incins[ pana devin rumene ]. Spalati ardeiul si verdeturile . Ardeiul se taie...

Citeste continuarea

Biban fript cu legume

Postat de Irina

Biban fript cu legume

Am curatat pestele si i-am taiat capul si coada.  Am spalat cateva buchetele de broccoli si am curatat cartoful si ciupercile. Am pus tigaia la incins pe foc. Dupa cateva minute am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2012, 13:46
cat de super arata
la 09.09.2012, 14:00
Arata extraordinar de bine
la 09.09.2012, 16:36
foarte frumos si bun este
la 09.09.2012, 17:09
fain arata
la 09.09.2012, 17:55
interesant dar si gustos

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking