Peşte în curry verde thailandez

Postat de Satisfyyourcravings in Peste
14 Mar 2013 | 3239 vizualizari
Peşte în curry verde thailandez

Un preparat cu gust senzaţional, chiar dacă nu este foarte aspectuos.

Ingrediente

  • 300 grame file peşte alb
  • 1 morcov mediu, tăiat felii
  • 1 ceapă roşie,tăiată julienne
  • 1/2 lingură de pastă de curry verde
  • 200 ml lapte de cocos
  • 1/2 lingură unt de cocos
  • sare
  • coriandru
  • felii de lime

Mod de preparare

Într-un wok se topește uleiul de cocos la foc mediu. Se adaugă morcovul și ceapa și se călesc până se înmoaie. 

Se adaugă pasta de curry verde, se amestecă pentru omogenizare și se gătește 1 minut. Se adaugă laptele de cocos, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic și se așează bucățile de pește, iar legumele se așează peste pește.

Se acoperă și se lasă la gătit 10 minute. Se așează pe farfurii, se presară frunze de coriandru și se servește cu felii de lime și orez alb fiert. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peşte în curry verde thailandez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Quesadilla cu legume si peste

Postat de rocsi_1612

Quesadilla cu legume si peste

Scurgeti fasolea de lichid, o clatiti in 2-3 ape si o puneti intr-o sita la scurs. Rosiile le taiati felii mai groase. Maslinele le feliati. Conserva de peste o scurgeti bine de ulei. Ardeiul...

Citeste continuarea

Pofta pescarului - dorada cu ardei copti si pesto de leurda

Postat de Ksenya

Pofta pescarului - dorada cu ardei copti si pesto de leurda

Pestele il curatam de solzi, il evisceram, il spalam bine si-l filetam. Scoatem atent cu ajutorul unei pensete de bucatarie toate oasele. Il saram si-l piperam. Adaugam crenguta de rozmarin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2013, 12:24
interesanta reteta!!
la 14.03.2013, 12:27
la 14.03.2013, 12:33
Pesteeeeeeeee bun!
la 14.03.2013, 12:40
la 14.03.2013, 12:51
Adriana...numai bunatati ne aduci

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking