Peste in sos, sub capac de mamaliga

Postat de AndrutzaP in Peste
4 Noi 2016 | 4877 vizualizari
Peste in sos, sub capac de mamaliga

   Am pe telefon nu sms predefinit care contine o lista astfel: "Pui? Porc? Vita? Peste? Paste? Legume( cartofi, naut, fasole, mazare, linte, orez)?"    Ziua, de la birou, ii trimit iubitului mei sms asta si el imi raspunde cu ce vrea. Miercuri mi-a raspuns cu peste! Soc, el nu vrea aproape niciodata peste!           

Ingrediente

  • 5 fileuri de macrou, cu piele
  • 1 ceapa
  • 2 ardei
  • 4 catei de usturoi
  • 1 conserva de rosii cuburi (400 g)
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper
  • 1 chilli iute (mic, uscat)
  • patrunjel
  • Mamaliga
  • 4 cani apa
  • 1 cana malai
  • sare

Mod de preparare

   Incepem cu pregatirea pestelui. Intr-o tigaie antiaderenta prajim pestele pe ambele parti, dar nu suficient cat sa se usuce. Scoatem pestele si, in acelasi ulei, calim ceapa, ardeiul si usturoiul. Lasam legumele sa se inmoaie si apoi adaugam rosiile din conserva si putina apa. Punem peste sos fileurile de peste si le rupem cu furculita, amestecandu-le cu sos. Lasam totul sa fiarba 15-20 minute, pana scade suficent, nu trebuie sa fie un sos lichid, ci legat.

   In acelasi timp facem mamaliga.  Intr-o cratita cu fundul dublu punem apa cu sare la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam malaiul, treptat, amestecand incontinuu. Cand malaiul a absorbit toata apa, dati focul la mic si lasati sa fiarba pentru 10-15 minute. Amestecati din cand in cand, sa nu se prinda de fundul si peretii vasului.

     Cand sosul si mamaliga sunt gata, le asezam intgr-o tava de yenna astfel: sosul cu peste si deasupra mamaliga, in asa fel incat sa acopere toata suprafata tavii.

   Bagam la cuptoru pentru 15-20 minute. In acest timp mamaliga se va intari/usca la suprafata si va forma un capac pentru peste. Adaugati patrunjel tocat deasupra si serviti fierbinte.

   Pofta buna!

   

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in sos, sub capac de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sardine prajite

Postat de retetele_tinei

Sardine prajite

Eu pentru aceasta reteta folosesc sardine proaspete... Sardinele se spala sub un jet de apa rece (ca sa se duca solzisorii), apoi li se taie capul si li se scot intestinele, apoi, se pun la...

Citeste continuarea

Bruschete cu ton si masline

Postat de rocsi_1612

Bruschete cu ton si masline

Scoatem tonul din conserva, dar scurgem inainte tot uleiul. Cu furculita, il facem bucatele mici. Maslinele le taiem cubulete mici, rosiile uscate le tocam marunt. Le incorporam peste ton. Dam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2016, 11:01
ce bunatate
la 04.11.2016, 11:09
Delicios
la 04.11.2016, 11:13
la 04.11.2016, 11:26
Ce faina idee
la 04.11.2016, 12:01

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking