Ingrediente
- 5 fileuri de macrou, cu piele
- 1 ceapa
- 2 ardei
- 4 catei de usturoi
- 1 conserva de rosii cuburi (400 g)
- 1 foaie de dafin
- sare, piper
- 1 chilli iute (mic, uscat)
- patrunjel
- Mamaliga
- 4 cani apa
- 1 cana malai
- sare
Mod de preparare
Incepem cu pregatirea pestelui. Intr-o tigaie antiaderenta prajim pestele pe ambele parti, dar nu suficient cat sa se usuce. Scoatem pestele si, in acelasi ulei, calim ceapa, ardeiul si usturoiul. Lasam legumele sa se inmoaie si apoi adaugam rosiile din conserva si putina apa. Punem peste sos fileurile de peste si le rupem cu furculita, amestecandu-le cu sos. Lasam totul sa fiarba 15-20 minute, pana scade suficent, nu trebuie sa fie un sos lichid, ci legat.
In acelasi timp facem mamaliga. Intr-o cratita cu fundul dublu punem apa cu sare la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam malaiul, treptat, amestecand incontinuu. Cand malaiul a absorbit toata apa, dati focul la mic si lasati sa fiarba pentru 10-15 minute. Amestecati din cand in cand, sa nu se prinda de fundul si peretii vasului.
Cand sosul si mamaliga sunt gata, le asezam intgr-o tava de yenna astfel: sosul cu peste si deasupra mamaliga, in asa fel incat sa acopere toata suprafata tavii.
Bagam la cuptoru pentru 15-20 minute. In acest timp mamaliga se va intari/usca la suprafata si va forma un capac pentru peste. Adaugati patrunjel tocat deasupra si serviti fierbinte.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in sos, sub capac de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|