Peste la tigaie, cu garnitura de cartofi copti

Postat de ancutsa in Peste
30 Sep 2019 | 2687 vizualizari
Peste la tigaie, cu garnitura de cartofi copti

Pentru o cină simplă, dar foarte gustoasă, în familie, am pregătit macrou filetat și gătit în tigaie cu puțin ulei, iar pentru garnitură am ales cartofi la cuptor cu mirodenii.

Ingrediente

  • 4 bucăți macrou,
  • sare roz de Himalaya, după gust,
  • 1 lămâie,
  • 1 kg cartofi,
  • Oregano uscat, o linguriță,
  • Boia dulce, o linguriță,
  • Măghiran, un vârf de cuțit,
  • Cimbru, o linguriță,
  • Cimbrișor, un vârf de cuțit,
  • 120 ml ulei,
  • 250 ml apă,
  • 150 ml bere

Mod de preparare

 

Mai întâi se pregătesc cartofii, pentru că iau mai mult timp. Aceștia se curăță, se spală, se feliază în jumătăți și se așază într-o tavă cu un strat subțire de ulei (aprox 70 ml), se mai adaugă mirodenii și sare, după gust, dar și apa și berea. Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumesc frumos (aprox 35 min).

 Se curăță peştele de solzi, se spală și se taie filé, scoțând cu grijă oasele.

Se sărează peștele şi se rumenește într-o tigaie teflonată cu puțin ulei (aprox 50 ml), mai întâi cu pielea în jos, apoi se întoarce și pe partea cealaltă (aprox 20 min).

Se serveşte felii de lămâie, alături de cartofi copți aurii.

 Timp de pregătire: 25 min

Timp de gătire: 55 min

Porţii: 4

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/09/peste-la-tigaie-cu-garnitura-de-cartofi.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la tigaie, cu garnitura de cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Saramura de platica

Postat de anuta

Saramura de platica

1.Pestele se curata de intestine,de solzi,se cresteaza in partea de sus unde carnea este mai groasa,se spala,se scurge bine si se indulceste cu un praf de sare grunjoasa.Dupa ce au stat ceva timp...

Citeste continuarea

Limba de mare ca-n reteta daneza

Postat de Constelatialeu

Limba de mare ca-n reteta daneza

Mai intai am spalat fileul de peste, l-am asezat pe servetele sa se absoarba apa. 5 fileuri le-am facut pane, am amestecat oul cu mustarul, sare, piper si faina, am dat prin faina fileul de peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2019, 19:58
Arată apetisant...!
la 30.09.2019, 20:16
Multumesc mult, Rodica!
la 30.09.2019, 20:45
Ce bunatate ai facut!
la 30.09.2019, 21:16
la 30.09.2019, 21:19

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking