Ingrediente
- 4 bucăți macrou,
- sare roz de Himalaya, după gust,
- 1 lămâie,
- 1 kg cartofi,
- Oregano uscat, o linguriță,
- Boia dulce, o linguriță,
- Măghiran, un vârf de cuțit,
- Cimbru, o linguriță,
- Cimbrișor, un vârf de cuțit,
- 120 ml ulei,
- 250 ml apă,
- 150 ml bere
Mod de preparare
Mai întâi se pregătesc cartofii, pentru că iau mai mult timp. Aceștia se curăță, se spală, se feliază în jumătăți și se așază într-o tavă cu un strat subțire de ulei (aprox 70 ml), se mai adaugă mirodenii și sare, după gust, dar și apa și berea. Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumesc frumos (aprox 35 min).
Se curăță peştele de solzi, se spală și se taie filé, scoțând cu grijă oasele.
Se sărează peștele şi se rumenește într-o tigaie teflonată cu puțin ulei (aprox 50 ml), mai întâi cu pielea în jos, apoi se întoarce și pe partea cealaltă (aprox 20 min).
Se serveşte felii de lămâie, alături de cartofi copți aurii.
Timp de pregătire: 25 min
Timp de gătire: 55 min
Porţii: 4
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/09/peste-la-tigaie-cu-garnitura-de-cartofi.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la tigaie, cu garnitura de cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|