Ingrediente
- 500 g de peste mic (sprot, hamsie, éperlan)
- 5 linguri faina
- 6 - 8 linguri de ulei
- sare si piper
Mod de preparare
Curatati si vidati pestii (ii puteti lasa intregi, daca vreti - eu i-am curatat complet si am taiat capurile).
Spalati-i bine la apa rece si uscati-i cu un prosop de hartie.
Sarati pestii.
Puneti faina intr-o farfurie adanca. Treceti pestii prin faina.
Incalziti uleiul intr-o tigaire anti-aderenta.
Puneti pestii in uleiul incins in forma de cerc -vezi aici .
Puneti-i bine unul langa altul fara sa lasati spatiu liber intre ei.
Lasati-i sa prajeasca bine, se vor uni intre ei.
Rasturnati cercul de pesti pe o farfurie mare sau un alta tigaie- atentie la uleiul incins.
Gatiti-i pe cealalta parte- adaugati ulei.
Asezati cercul de pesti pe un platou.
Serviti-i imediat cu mamaliga si sos de usturoi.
Sunt excelenti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste mic prajit cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|