Peste mic prajit cu mamaliga

Postat de ctlina in Peste
3 Dec 2017 | 6943 vizualizari
Peste mic prajit cu mamaliga

Ce buni si crocanti sunt pestii mici prajiti. Exista mai multe specii hamsii , sprot .... eu am gatit o specie numita "eperlan" inrudita cu somonul. Serviti cu mamaliga si sos de usturoi sunt deliciosi  -  "reteta romaneasca" https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/peste-mic-prajit-cu-mamaliga.html

Ingrediente

  • 500 g de peste mic (sprot, hamsie, éperlan)
  • 5 linguri faina
  • 6 - 8 linguri de ulei
  • sare si piper

Mod de preparare

Curatati si vidati pestii (ii puteti lasa intregi, daca vreti - eu i-am curatat complet si am taiat capurile).

Spalati-i bine la apa rece si uscati-i cu un prosop de hartie.

Sarati pestii.

Puneti faina intr-o farfurie adanca. Treceti pestii prin faina.

Incalziti uleiul intr-o tigaire anti-aderenta.

Puneti pestii in uleiul incins in forma de cerc -vezi aici .

Puneti-i bine unul langa altul fara sa lasati spatiu liber intre ei.

Lasati-i sa prajeasca bine, se vor uni intre ei.

Rasturnati cercul de pesti pe o farfurie mare sau un alta tigaie- atentie la uleiul incins.

Gatiti-i pe cealalta parte- adaugati ulei.

Asezati cercul de pesti pe un platou.

Serviti-i imediat cu mamaliga si sos de usturoi.

Sunt excelenti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste mic prajit cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Peste Prajit cu Mamaliguta

Postat de nico15

Peste Prajit cu Mamaliguta

  Pentru mamaliga: Se pune apa cu un praf de sare pe foc si se lasa pana incepe sa clocoteasca, cand apa clocoteste se adauga malaiul bloc aproximiativ 2-3 maini si se incepe amestecarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2017, 20:09
Ce bunătateee!
la 03.12.2017, 20:11
Imi place cum i-ai pregatit!
la 03.12.2017, 20:12
la 03.12.2017, 20:23
Ce pofta mi-ai facut!
la 03.12.2017, 20:36
Imi plac pestisorii astia

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking