Peste prajit

Postat de ianculubita in Somon
25 Iun 2011 | 7556 vizualizari
Peste prajit

Nu va era dor de un peste prajit???dar nu orice peste;eu cred ca da;mai ales cand e vorba de somn;am gasit la un pescar somotel,adica pui de somn,sau moaca,asa spun pescarii si cum noi mancam peste din orice pozitie,am fost in stare sa-i cumpar toata geanta dar nu am luat decat10kg(nu sunt intreaga la minte nu-i asa???)

Ingrediente

  • 1kg de peste
  • sare
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • 1capatana de usturoi
  • 2rosii
  • malai pentru mamaliga

Mod de preparare

Acest peste se curata pe la urechi;se apuca branhiile cu un cutit cu varful rotund si nu prea ascutit,si o data trase,ies si intestinele;

deci curatat,spalat,dat cu putina sare si lasat 1h,timp in care se pregateste mujdeiul;

curatat usturoi,pisat bine,frecat cu ulei apoi adaugat rosiile oparite si date pe razatoarea mica;

pestele,dat prin faina,se pune la prajit in mult ule incins si se scoate pe prosoape de hartie;

se serveste alaturi de mamaliguta si cu mujdei.

Va invit la masa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste prajit" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crap prajit, marinat in lapte

Postat de mihaelar63

Crap prajit, marinat in lapte

Bucatile proaspete de crap se sareaza si se pun la marinat in lapte. Le puteti lasa la rece chiar si peste noapte. Se scot bucatile de peste din lapte si se tamponeaza de...

Citeste continuarea

Sprot prajit crocant

Postat de MotanLaOale

Sprot prajit crocant

Pestii se curata, se spala bine si se pune la scurs intr-o strecuratoare. Se sareaza cu sare, se amesteca bine sa se sareze toti si se lasa sa ia sare cel putin 15-20 minute. Se scutura de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2011, 18:01
Primaaaaaaaaaaaaa
la 25.06.2011, 18:17
din 10 kg prind si eu sa pap putin
la 25.06.2011, 19:46
la 25.06.2011, 19:55
Ba chiar esti FOARTE intreaga la minte , atat timp cat iti ,,place-n oricare pozitie" , eu m-am trezit acasa cu 12 kg de carne proaspata de porc si noua ne cam este interzis ; eu nu ma ,,omor" cu pestele , dar ,,moaca" ta-i bestiala ( ai avut si mujdei si mamaliga ....)
la 25.06.2011, 20:02
Mama 10 kg..noi mancam la el cred ca 1 an de zile......spor la gatit...!!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking