Cod in sos de zacusca
Postat de mihaelar63
Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...
Citeste continuareaAm vizionat recent o emisiune "Proaspat si rapid cu Emeril". Chef Emeril Lagasse ne prezinta preparate culinare usor de realizat acasa de fiecare dintre noi. Reteta aceasta de peste la cuptor m-a cucerit: ingrediente putine, preparare rapida, manopera aproape zero, gust maxim. Eu am folosit stiuca de Mures. Nu dau cantitati pentru ca acestea sunt adaptabile dupa cantitatea de peste folosita.
Ingrediente
Mod de preparareSe stropeste o tava pentru copt cu ulei de masline . Asezati in tava rondele de ceapa rosie . sarati-le si stropiti din nou cu ulei . Pe fiecare rondea de ceapa se aseaza cate o bucata de peste sarata si stropita cu lamaie . Presarati pestele deasupra cu cimbru verde si boia afumata . Stropiti cu putin ulei de masline si asezati peste fiecare bucata de peste cate o felie de lamaie . Dati tava la cuptor 15-20 minute pana pestele este patruns . Spre sfarsitul coacerii cu ajutorul unei linguri turnati uleiul scurs in tava peste peste [ pentru a nu se usca prea tare ] . Noi am servit pestele cu salata de cruditati . Daca ti-a placut reteta noastra "Peste rapid a la Emeril" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|
Postat de mihaelar63
Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...
Citeste continuareaPostat de mirela0911
Se spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga de apa, eventual se sterg cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin, rasnite proaspat. Se curata cartofii, se spala,...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|