Salata de cod afumat
Postat de Bunica
Peștele afumat curățat de oase se sfarmă în bucăți mici. Ceapa curățată, tăiată julien frecată cu sare se lasa 10 minute la macerat in oțet, după care se scurge oțetul....
Citeste continuareaAm vizionat recent o emisiune "Proaspat si rapid cu Emeril". Chef Emeril Lagasse ne prezinta preparate culinare usor de realizat acasa de fiecare dintre noi. Reteta aceasta de peste la cuptor m-a cucerit: ingrediente putine, preparare rapida, manopera aproape zero, gust maxim. Eu am folosit stiuca de Mures. Nu dau cantitati pentru ca acestea sunt adaptabile dupa cantitatea de peste folosita.
Ingrediente
Mod de preparareSe stropeste o tava pentru copt cu ulei de masline . Asezati in tava rondele de ceapa rosie . sarati-le si stropiti din nou cu ulei . Pe fiecare rondea de ceapa se aseaza cate o bucata de peste sarata si stropita cu lamaie . Presarati pestele deasupra cu cimbru verde si boia afumata . Stropiti cu putin ulei de masline si asezati peste fiecare bucata de peste cate o felie de lamaie . Dati tava la cuptor 15-20 minute pana pestele este patruns . Spre sfarsitul coacerii cu ajutorul unei linguri turnati uleiul scurs in tava peste peste [ pentru a nu se usca prea tare ] . Noi am servit pestele cu salata de cruditati . Daca ti-a placut reteta noastra "Peste rapid a la Emeril" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|
Postat de Bunica
Peștele afumat curățat de oase se sfarmă în bucăți mici. Ceapa curățată, tăiată julien frecată cu sare se lasa 10 minute la macerat in oțet, după care se scurge oțetul....
Citeste continuareaPostat de sufletista
Pestele il dezghetam il curatam si il stergem cu un prosop de bucatarie, Curatam cartofii(3 am curatat)spalam si i idam prin razatoare(eu am folosit robotu) Ii scurgem bine si amestecam cu...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|