Petale aperitiv

Postat de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri
22 Oct 2016 | 3777 vizualizari
Petale aperitiv

Am vazut eu un filmulet si tare mi-a placut ce am vazut, cand e vorba de joaca hop si eu......eu asa consider, m-am jucat.....

Ingrediente

  • Aluat foietaj 800 g Edenia (din asta am gasit, eu vroiam Bella)
  • 300 g carne tocata
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • pasta de tomata
  • cascaval ras
  • parmezan ras
  • 1 ou
  • cubulete de cascaval

Mod de preparare

Mi-a luat mai mult sa le bibilesc decat sa se coaca si sa se manance.....:)))))

Am lasat la dezghetat aluatul, la temperatura camerei, l-am intins putin cu sucitorul si apoi am decupat o forma de floare ( in filmulet taia cu un pahar ), eu m-am dat in barci.....ca am vrut floare.....Am pus carnea intr-un castron, am adaugat sare, piper, busuioc si pasta de tomata si am omogenizat. Separat am ras cascaval si parmezan. Am luat  floarea decupata si am intins din amestecul de carne, am pliat  si am strans bine apoi am unit colturile formand o ''petala''. Pe unele le-am umplut cu carne, altele cu amestec de cascaval si parmezan. Am uns o tava rotunda pentru pizza si am asezat in mijloc 5 petale umplute cu carne, apoi in jurul lor petale umplute cu cascaval si parmezan, ultimul rand a fost cu umplutura de carne. trebuiesc puse cu spatiu intre ele sa poata sa se coaca bine.

Ce mi-a ramas in plus, ca doar nu aruncam aluatul ramas, l-am intins din nou si am format petale, le-am asezat intr-o floricica mica intr-un vas de yena. Dupa ce am asezat petalele, in mijlocul celor cu carne am asezat cubulete de cascaval, am batut un ou si am uns fiecare petala in parte. Am bagat tava la cuptorul preincalzit, n-am cronometret cat am tinut tava, dareste foarte simplu, in momentul cand s-au rumenit si s-au deschis este gata. Am servit cu kechup.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Petale aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de pateuri cu branza

Postat de privatelaura

Reteta de pateuri cu branza

Iata cum se prepara Reteta de pateuri cu branza: Mai intai se pregateste aluatul care trebuie sa stea la rece cateva ore. Eu il fac cu o zi inainte sa coc pateurile. Intr-un vas, se...

Citeste continuarea

Aperitiv cornuri cu salam si cascaval Delaco

Postat de reisnaor_2006

Aperitiv cornuri cu salam si cascaval Delaco

Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Untul sau margarina il dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2016, 20:32
Vreau si eu
la 22.10.2016, 20:43
Imi place cum ti-a iesit, imi place ce contine, deci vreau!
la 22.10.2016, 20:46
te-ai chinuit un pic
la 22.10.2016, 20:46
Ma gândeam sa-i fac o vizită mamei! Poate mai prind si eu o petala. Excelente!
la 22.10.2016, 20:54
Nadia, o trimit cu prastia peste gard....)

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking