Ingrediente
- Pentru blat:
- 80 gr. martipan
- 5 Linguri apa calduta
- 70 gr. zahar
- 5 galbenusuri
- un pic de sare
- coaja de lamaie rasa (1) sau o pungulita de la Dr. Oetker
- 5 albusuri
- 100 faina
- 60 gr. amidon (daca nu aveti, inlocuiti cu ) 160 gr. faina
- 1 lingurita de praf de copt
- Pentru decor:
- 3 feluri de Marmelada (mai bine putin acrisoare, eu am pus de visine, capsuni si iar visine)
- 120 gr. Martipan
- Marmelada de apricose.
Mod de preparare
Martipanul il pui in apa calduta si o amesteci pina este ca o crema. 3/4 din zahar, galbenusuri, sarea si coaja de Titron bagi dupa aceea inauntru si amesteci bine.
Albusul il bati cu restul de zahar foarte bine si il amesteci inauntru.
Faina si praful de copt le amesteci si incorporezi in crema de sus.
Dupa aia pui in cuptor la 200 °C, Intr-o tava tapetata cu hartie de copt., pentru cca 10 Minute! Trebuie sa te uiti!!!
Pui foaia de biscuit repede pe un prosop de bucatarie si il lasi sa se raceasca.
Cind este rece, faci 3 bucati.
Una din ele se unge cu marmelada, iar deasupra se repartizeaza martipanul. Pui bine in folie si ceva greu pe el. Astepti 24 de ore.
Dupa 24 de ore, (AM UITAT!!!: 1 lingurita de marmelada apricose pui la microunde, sa fie cald, pui pe martipan, ca sa ai ca un lipici pentru fondant) il faci in bucatele, decorezi cu fondant sau ciocolata, cum vrei.
Succes!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Petit Fours" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|