Petit Fours

Postat de Dorothea in Prajituri
5 Sep 2010 | 8283 vizualizari
Petit Fours

Aici ceva, care necesita foarte mult timp, asa ca nu e pentru toata ziua, poate pentru o nunta sau musafiri! Foarte, foarte dulce!!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 80 gr. martipan
  • 5 Linguri apa calduta
  • 70 gr. zahar
  • 5 galbenusuri
  • un pic de sare
  • coaja de lamaie rasa (1) sau o pungulita de la Dr. Oetker
  • 5 albusuri
  • 100 faina
  • 60 gr. amidon (daca nu aveti, inlocuiti cu ) 160 gr. faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Pentru decor:
  • 3 feluri de Marmelada (mai bine putin acrisoare, eu am pus de visine, capsuni si iar visine)
  • 120 gr. Martipan
  • Marmelada de apricose.

Mod de preparare

Martipanul il pui in apa calduta si o amesteci pina este ca o crema.  3/4 din zahar, galbenusuri, sarea si coaja de Titron bagi dupa aceea inauntru si amesteci bine.

Albusul il bati cu restul de zahar foarte bine si il amesteci inauntru.

Faina si praful de copt le amesteci si incorporezi in crema de sus.

Dupa aia pui in cuptor la 200 °C, Intr-o tava tapetata cu hartie de copt., pentru cca 10 Minute! Trebuie sa te uiti!!!

Pui foaia de biscuit  repede pe un prosop de bucatarie si il lasi sa se raceasca.

Cind este rece, faci 3 bucati.

Una din ele se unge cu marmelada, iar deasupra se repartizeaza martipanul. Pui bine in folie si ceva greu pe el. Astepti 24 de ore.

Dupa 24 de ore, (AM UITAT!!!: 1 lingurita de marmelada apricose pui la microunde, sa fie cald, pui pe martipan, ca sa ai ca un lipici pentru fondant) il faci in bucatele, decorezi cu fondant  sau ciocolata, cum vrei.

Succes!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Petit Fours" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake cu capsuni

Postat de Oana

Cheesecake cu capsuni

Se incinge cuptorul si se potriveste focul la mediu spre mic (180 grade). Biscuitii digestivi se maruntesc la robot, apoi se amesteca cu praful de scortisoara si cu untul topit. Se preseaza...

Citeste continuarea

Pandispan cu pere si scortisoara

Postat de timea

Pandispan cu pere si scortisoara

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2010, 14:26
vai ce bine arata super deci 5 furcu mair si late de la mine
la 05.09.2010, 14:27
super super...tai blatul in 3 foi?le ungi cu marmelada si le suprapui sau nu?k nu prea inteleg..sunt mai grea de cap
la 05.09.2010, 14:34
Desi ai un pic de...bibilit la ele , trebuie sa fie foarte bune...Si daca spui ca sunt bune daca stau mai mult, inseamna ca le poti face din timp.
Minunate.Dau 5 furcute
la 05.09.2010, 14:51
Pardon rocsi, nu sinteti voi de vina, stiu sa vorbesc bine si repede romaneste, dar sa sciu un pic mai greu.

Faci un blat.

Blatul ala il tai in 3. Marmelada pe primul, vine a doua bucata, marmelade, vine a 3 bucate marmelada si martipan.
Pui in folie si le lasi 24 de ore. DAR NU IN FRIJIDER! In temperatura casei sau mai bine la voi in beci.
A doua zi incepi, sa le faci frumos. Tare frumos arata pentru o nunta cu 2 ciocolati. Alba si neagra fin de to sris pe ele.

Este foarte mult timp trecut pentru decoratie.

Dar cum am scris. Poti sa faci in liniste ori ce zi ceva. Dar in 3 zile sa le termini..hehe

Eri am facu aluatul. Si astazi vreo 3-4 ore decoratia.

Pardon pentru poza cu Handy, nu stiu unde este aparatu...

Are cineva nevoie de Rezeta pentru Fondant, Fondant pentru flori sau Fondant de modelat?

Daca mai aveti intrebari,,,, aici cu ele!!

Mersi, ca va place.

Sincer sa fiu, ma bucur mult, ca vam gasit!! Si mai am mul, mai multe... pentru voi...
la 05.09.2010, 15:02
rocsi, tiam mai pus niste poze, sper ca iti ajuta!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking