Ingrediente
- taietei de orez - cam 100g,
- 2 linguri sos de peste,
- zeana de la 1/2 lime,
- 2 linguri de zahar brun
- 2 linguri ulei de alune,
- 3 catei de usturoi tocati,
- 1 ceapa verde,
- 1 ardei iute,
- 1 ou,
- 50g creveti,
- o mana buna de muguri de soia,
- 50g alune,
- coriandru verde
Mod de preparare
Incingeti bine uleiul in wok. Prajiti alunele sfaramate cateva secunde, apoi scoteti-le pe o farfurie.
Puneti in wok usturoiul si dupa cateva secunde adaugati ardeiul iute, si apoi taiteii scursi bine. Turnati si sosul in wok. Amestecati un minut, cat sa scada sosul, adaugati si crevetii, mai stir-uiti acolo repede, repede 10 secunde, apoi impingeti taieteii intr-o parte a wokului si in partea ramasa libera mai adaugati cateva picaturi de ulei si spargeti oul. Amestecati repede pana se coaguleaza, apoi amestecati-l cu noodleshii.
Adaugati ceapa verde, o parte din coriandrul tocat si mugurii de soia.
Tot ce mai ramane e sa-i punem intr-un bol si sa-i presarat cu alunele prajite sin inca niste coriandru tocat si muguri de soia.
Interestingly enough, tailandezii nu folosesc betigase, ci the good old fork, asa ca faceti ca ei, luati-va o furculita si start eating!
Laew phob gan mai ! - adica "see you soon" ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Phad Thai" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|