Salata calda cu taitei de orez, spanac verde si legume coapte

Postat de Adinuta in Salate
11 Mar 2011 | 9148 vizualizari
Salata calda cu taitei de orez, spanac verde si legume coapte

Mie imi plac foarte mult salatele, fie ca sunt cu fructe, legume, reci, calde, dulci, picante, nu ma mai satur de ele. Mi se par o gustare foarte buna pentru seara si cele mai multe au si avantajul ca se fac rapid. De data aceasta am vrut ceva mai caldut, pentru ca in Polonia inca e gerul Craciunului :p si am dat la cuptor o parte din legume,care au devenit carnoase si dulcege. Sper sa va placa si voua!

Ingrediente

  • Ciuperci albe
  • Ciuperci pleurotus
  • Ardei gras rosu
  • Un morcov mare sau doi mai mici
  • Ulei de masline
  • Spanac verde
  • Rucola
  • Migdale
  • Rosii cherry
  • Taitei (noodles) din orez brun
  • lamaie
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Pasul 1: Am spalat si zvantat putin legumele. Apoi am incins cuptorul la foc mediu si am pus la fiert apa cu sare intr-o oala mica. Intre timp am pregatit o tava pe care am pus o foaie de copt. Ciupercile pleurotus le-am pus pe ea intregi. Cele albe le-am taiat in patru.

Ardeiul si morcovii i-am taiat bastonase, iar rosiile le-am taiat in doua. Le-am asezat pe toate in tava, am rasnit sare pe deasupra, am stropit cu putin ulei de masline si le-am dat la cuptor, insa la foc mic, unde au stat cam 10-15 minute. Depinde cat de coapte vreti legumele, eu le-am lasat sa se patrunda binisor, insa sunt foarte bune si numai caramelizate putin.

Pasul 2: Cand apa a inceput sa clocoteasca am rupt taiteii in doua si i-am pus la fiert (mie nu imi plac foarte lungi) cam pentru 6-8 minute. Apoi am oprit, i-am scurt si clatit cu apa (asa scria pe ambalaj, ca trebuie clatiti). Am scos legumele de la cuptor.

Apoi intr-un bol adanc am pus spanacul, taiteii si peste ei legumele calde, am mai adaugat ulei de masline, sare, piper si foarte putin suc de lamaie. Rucola nu am pus in salata, la amestec, ci am pus in farfurie cate un ghem, in varful salatei. Dar puteti la fel de bine sa o amestecati in salata. Eu am facut asa mai mult pentru ca imi place cum arata rucola simpla, facuta ca un cuib :)

Peste rucola am pus si cate o rosioara si am presarat migadale tocate. Mie mi-a placut foarte mult (daca nu ma laud singura, atunci cine?) si mi s-a parut usoara, insa destul de satioasa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda cu taitei de orez, spanac verde si legume coapte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Винегред - salata ruseasca de legume

Postat de Ksenya

Винегред - salata ruseasca de legume

Se spala legumele si se fierb circa 30 minute. Se scurge apa si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie cubulete, se pun intr-un castron. Se adauga castravetii taiati cubulete, ceapa...

Citeste continuarea

Salata de vinete cu ciuperci si ardei copti in vasul Zepter

Postat de simona72

Salata de vinete cu ciuperci si ardei copti in vasul Zepter

Vinetele spalate si sterse de apa cu un prosop de bucatarie se taie in doua pe lungime. Am pus vasul zepter pe foc cu capacul pus, iar cind acul termocontrol a ajuns la rosu am pus jumatatea de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 11.03.2011, 14:42
Prima la salata ...arata superb...ce culoare minunata..
la 11.03.2011, 14:58
Arata excelent
la 11.03.2011, 15:06
tocmai am papat si eu o salata vin imediat cu reteta pana atunci pap o portie si de la tine ca tare bine arata
la 11.03.2011, 15:06
tocmai am papat si eu o salata vin imediat cu reteta pana atunci pap o portie si de la tine ca tare bine arata
la 11.03.2011, 15:19

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking