Piept de curcan in sos de mustar

Postat de mirela0911 in Curcan
6 Oct 2019 | 1823 vizualizari
Piept de curcan in sos de mustar

Ingrediente

  • 1 buc piept de curcan (750 g)
  • 30 ml ulei
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 lgt rozmarin maruntit
  • 2 lgt mustar clasic
  • 3 catei de usturoi
  • 1 gutuie
  • 100 ml apa
  • cartofi pentru garnitura
  • sos tzatziki

Mod de preparare

Se spala bucata de carne, apoi se sterge de apa cu prosoape absorbante. Se lasa deoparte.

Intr-un bol se pune uleiul, sarea, piperul, boiaua si rozmarinul. Se amesteca, apoi se adauga mustarul. Se omogenizeaza bine, apoi se tavaleste bucata de carne prin acest sos.

Usturoiul se curata si se taie cateii in doua daca sunt mai mari. Se asaza bucata de carne intr-un vas de yena. Se cresteaza din loc in loc bucata de carne si se introduc cateii de usturoi. 

Gutuia de spala bine de puf, apoi se taie in patru. Se scoate casuta cu samburi si se mai taie fiecare sfert de gutuie in doua. Se asaza pe langa carne. Se toarna apa si se acopera vasul cu folie de aluminiu sau cu un capac (daca vasul de yena are asa ceva).

Se da vasul la cuptorul preincalzit la 180 de grade C si se lasa timp de o ora. Se verifica carnea, se stropeste cu sosul din tava si daca mai este nevoie se mai lasa la cuptor. Cand este aproape gata, se mai lasa descoperita inca o jumatate de ora, dupa care se poate servi alaturi de cartofi aurii si sos tzatziki sau cu garnitura preferata.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan in sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Rulada de curcan la cuptor

Postat de privatelaura

Rulada de curcan la cuptor

Pieptul de curcan se spala si se curata de piele. Se taie in doua pe orizontala si apoi fiecare bucata inca o data transversal , obtinand astfel doua fasii mari pentru doua rulade. Intr-un vas...

Citeste continuarea

Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval

Postat de Sidy

Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval

Pieptul de curcan il taiem fileuri apoi il punem intre doua folii de plastic si il batem putin ca pentru snitele. Il condimentam cu mirodenii pentru pui si il umplem cu ciuperci taiate, caise...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2019, 20:42
Ce mult imi place cum a iesit pieptul! Este o bunatate!
la 06.10.2019, 20:51
Bun!
la 06.10.2019, 21:03
Io cu`cu`rcanul nu prea avem relatii de curtoazie..
la 06.10.2019, 21:23
Rocsi, tare bun a iesit! Multumesc!
la 06.10.2019, 21:24
Adi, multumesc!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking