Piept de curcan Katsu si orez cu anason

Postat de Satisfyyourcravings in Curcan
26 Noi 2017 | 4045 vizualizari
Piept de curcan Katsu si orez cu anason

Ingrediente

  • 1 ceapa alba
  • 2 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 bucati piept de curcan ( se pot inlocui cu piept de pui)
  • 2-3 linguri creme fraiche sau iaurt grecesc
  • 50 grame Panko (pesmet japonez)
  • 1 bucata anason stelat
  • 1 cub concentrat de pui
  • 150 grame orez Basmati
  • 1 1/2 lingurite pudra de curry
  • 24 grame faina
  • 1 lingura miere
  • 1 1/2 linguri sos de soia
  • ulei de masline
  • 300 grame spanac

Mod de preparare

Se taie ceapa julienne, se piseaza usturoiul, se taie morcovul longitudinal in jumatate, apoi fiecare jumatate in felii. 

Se aseaza bucatile de curcan intre doua bucati de hartie de copt si se bat cu sucitor pana ajung la o grosime de 1 cm. 

Se amesteca creme fraiche/ iaurtul cu sare si piper. 

Se fierbe orezul impreuna cu anasonul stelat si 1/2 din cubul concentrat de pui pana este gatit complet, conform instructiunlor de pe ambalaj. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu si se adauga ceapa. Se gateste 5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga apoi morcovii, foarte putina sare si piper. Se gateste 5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga usturoiul, pudra de curry si faina. Se amesteca si se gateste 1 minut. 

Se adauga 300 de ml de apa, restul cubului concentrat, mierea si sosul de soia. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul si se lasa 10 minute, pana cand sosul s-a ingrosat si morcovii s-au gatit. Se indeparteaza de pe foc, se adauga spanacul, se acopera cu un capac si se lasa deoparte pana in momentul folosirii. 

Intre timp, se ung bucatile de piept cu iaurtul/ creme fraiche si se imbraca in panko. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie antiaderenta si se prajesc 3-4 minute, pe parte.

Se transfera pe un tocator si se taie fasii. 

Se servesc cu orez si sosul curry.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan Katsu si orez cu anason" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de curcan la cuptor

Postat de mirela0911

Piept de curcan la cuptor

Se spala bine bucata de carne, apoi se lasa sa se scurga de apa. Se sterge cu prosoape de hartie pentru a indeparta surplusul de apa. Intr-un bol se pune uleiul so condimentele. Se amesteca...

Citeste continuarea

Tocanita de curcan cu ardei kapia

Postat de mirela0911

Tocanita de curcan cu ardei kapia

Se spala carnea de curcan si se taie in bucatele potrivite spre mici. Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se adauga carnea de curcan. Se caleste pana devine carnea alba si se rumeneste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2017, 17:49
Interesant O combinatie care la prima vedere pare mai neobisnuita dar care m-as incumeta sa comand daca as vedea in meniu
la 26.11.2017, 19:01
la 26.11.2017, 19:11
la 26.11.2017, 20:11
la 26.11.2017, 20:18

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking